28 milliót kért és kapott egy jósnő rontáslevételért Békés megyében

2013.05.21. 18:41

Első fokon öt év börtönre ítélt egy jósnőt a Békéscsabai Járásbíróság kedden, A. Szilvia egy "ügyfelétől" összesen 28 millió forintot csalt ki rontáslevételért - tájékoztatta a Gyulai Törvényszék sajtószóvivője az MTI-t.

    Bagdi Árpád elmondta, hogy a bíróság a vádlottat jelentős kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében marasztalta el. A. Szilviának összesen 29 millió 354 ezer forintot kell visszafizetnie a sértettnek és további négy károsultnak.

    Az ítélet kihirdetése után az ügyész három nap gondolkodási időt kért a fellebbezés előterjesztésére, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

    A tényállás szerint a sértett egy hirdetési újságban olvasta a vádlott hirdetését, miszerint jóslást és rontáslevételt vállal. A vádlott azt mondta a sértettnek, hogy családján rontás van, és ezt úgy tudja levenni, ha a pénzét három hétre elviszi egy szent helyre. A sértett kétmillió forint készpénzt vett fel a bankból, s az összeget átadta a jósnőnek. Néhány nap múlva a vádlott felhívta a sértettet, további kétmillió forintot kért tőle, és még aznap meg is kapta.

    A jósnő néhány nap múlva ismét felhívta a sértettet azzal, látja, hogy van még pénze, és a rontáslevétel akkor működik, ha az összes pénzt meg lehet tisztítani.

Ezután a sértett részletekben további pénzösszegeket adott át a vádlottnak, összesen 28 millió 130 ezer forintot. Néhány hónap múlva a sértett kérte vissza a pénzét, a vádlott azonban nem volt elérhető. Kiderült, hogy nem is az eredeti nevét adta meg a sértettnek.
.