47. Savaria Nemzetközi Táncverseny (Szombathely, 2012. június 9. )

2012.06.05. 14:36

Program:

Június 9. szombat 14.00
AGORA – Művelődési és Sportház
Kis-Rába menti Takarékszövetkezet - 47. SAVARIA NEMZETKÖZI TÁNCVERSENY
· WDSF Latin Európa-kupa
· WDSF Senior III. Open Standard
14.00 Elődöntők
19.00 Középdöntők, döntők
Fellépők: Baj KSE – akrobatikus teremkerékpár, Magyar Honvédség Légierő Zenekara
Jegyárak: elődöntők: I. kategória: 2 700 Ft, II. kategória: 2 200 Ft
középdöntők: I. kategória: 5 200 Ft, II. kategória: 4 700 Ft
Jegyek elővételben az AGORA– Jegyirodában (Szombathely, 9700 Belsikátor 1.,tel.: 06 94/ 511-266) illetve a rendezvény előtt a helyszínen vásárolhatók.A Savaria Nemzetközi Táncverseny az ország legkiemelkedőbb versenytáncos rendezvénye, Szombathely egyik legrégibb, legnevezetesebb rendezvénysorozata.

Az első Savaria Nemzetközi Táncversenyt 1966-ban rendezték Szombathelyen, s azóta a táncsport legkiválóbb versenyzői minden évben szigorú szakmai zsűri előtt mutatják be latin, illetve standard táncokból szerzett tudásukat, felkészültségüket.

A verseny több mint négy évtizedes múltja méltán vívta ki a szakmai körök elismerését, s tette a várost nemzetközi szinten is ismertté. A részt vevő párosok az egész világból érkeznek, és viszik magukkal egy-egy jól sikerült rendezvény hírét.
A tüzes ritmusok, a táncosok közötti tökéletes összhang, a gyönyörű táncruhák és kecses mozdulatok nagyszámú rajongótábora miatt mindig teltház előtt zajlik a rendezvény.

A televíziós közvetítésnek köszönhetően nemcsak idehaza, de a világ számos országában több millióan követhetik nyomon az elődöntő, a középdöntő és döntő eseményeit, csodálhatják a fellépő profi és amatőr párosokat, formációs csoportokat.

Az ország legrégibb hagyományokkal rendelkező táncversenye idén június 09-én kerül megrendezésre Kis-Rába menti Takarékszövetkezet –47. Savaria Nemzetközi Táncverseny – WDSF LATIN EURÓPA KUPA, elnevezéssel. A helyszín a nagy múltú és – méltán – a társastánc fellegváraként emlegetett AGORA – Művelődési és Sportház.

Idén is kiemelkedő, színvonalas versenyt láthat mind a szakmai, mind a táncot kedvelő közönség.
 

.