Hirdetés

Agora Fesztivál Szombathelyen (MSH, 2012. március 24.)

2012.03.16. 18:04

Újdonságok (Soulution), feltörekvők (Carbonfools), legendák (Kiscsillag) és hangulatfelelősök (Irie Maffia) egymást követően a színpadon.

Hirdetés

Folytatódik a hagyomány Szombathelyen! Ismét AGORA Fesztivál, március 24-én, szombaton este az AGORA - Művelődési és Sportházban!

Újdonságok (Soulution), feltörekvők (Carbonfools), legendák (Kiscsillag) és hangulatfelelősök (Irie Maffia) egymást követően a színpadon!

A koncertek után Afterparty a Cafe Cubában!


Program:

19.45 SOULUTION
20.45 CARBONFOOLS
22.00 KISCSILLAG
23.15 IRIE MAFFIA
Jegyinformáció: AGORA - Jegyiroda: Szombathely, Belsikátor 1, tel: 94/511-266, e-mail: jegyiroda@agora-savaria.hu


SOULUTION

2011 őszén a Jah's Warriors és a Soulbang zenekarok Szombathelyen ragadt tagjai felszították a tüzet, melyet rövid időre hagytak kihunyni. Vadonatúj zenekaruk a SOULUTION az AGORA Fesztivált tiszteli meg bemutatkozó koncertjével! Aki ismeri, az eddigi munkásságukat nyilván nem lepődik meg a jamaicai zenékre utaló hatásokon, de fő mozgató rugója a zenekar létrejöttének az volt, hogy a többirányú zenei érdeklődésnek skatulyák nélkül teret tudjanak adni.

Tagok:
Farkas Gábor - ének, gitár
Alföldi Alexandra - ének
Kocsis Péter - dob
Dénes Szilveszter - basszusgitár
Farkas Árpád - billentyű
Németh Attila - gitár
Szalacsy Tamás - gitár


CARBONFOOLS

A zenekart DJ Titusz és Tóth Szabolcs szitárművész alapította 2000-ben. Később csatlakozott Zsüli, a perkás (ex-Palermo Boogie Gang), Zsazsa, a basszusgitáros, Vigh Dávid (ex-Nova, VHK, Sonic Smell) mint gitáros és Keleti Tamás (Publo Hunny) dobos. A 2001-es Sziget Fesztiválon debütáltak és azóta is folyamatosan koncerteznek. Sajnálatos módon Tóth Szabolcsot azóta szitármániája elszólította messze... Indiába. Az első nagylemezük Poisoned Goulasch (Mérgezett gulyás) címmel 2004-ben jelent meg a Crossroads Records gondozásában. A hangzásvilágot az elektronikus alapok és az élő hangszeres muzsika fúziója határozza meg. Zenéjük a rock, blues, reggae, dub, disco, folk, ethno, darkwave és a mai modern elektronikus műfajok egyvelege.

Carbonfools

Fennállásuk alatt rengeteg remixet készítettek olyan előadóknak, mint például a Noir Desir, Kispál és a Borz, Jazz+Az, Korai Öröm, Kimnowak, Anando Drom, stb. Angliában a Mint Source kiadó három maxi lemezt jelentetett meg, melyek igen kedvező fogadtatásban részesültek az angol DJ-k körében. 2006 nyarán csatlakozott a zenekarhoz Fehér Balázs (énekes, PopModel), aki dalszövegeivel érthetetlenné tette a Szénhülyék (Carbonfools) zenei stílusát.

Tagok:
Titusz: electronics, keyboard
Zsazsa: bass
Keló: drums
Zsüli: percussion
Dádó: solo guitar
Balázs: singer


 

KISCSILLAG

A Kiscsillag egy komolyan vett hobbizenekar, negyven körüliek garázs rockzenekara, amely úgy alakult, hogy úgy alakult. Egy szép napon Lovasi András felfedezte magában a szunnyadó riffelős szólógitárost, vásárolt egy megfelelő hathúros hangszert és szólt a Kispál és a Borz egykori dobosának, Brautigam Gábornak, az ős-Kispál basszusgitárosnak, Ózdi Rezsőnek, valamint a PUF-os Leskovics Gábornak, ugornának már össze egy próbára. A próbák olyan jól sikerültek, hogy egyik követte a másikat és hamarosan összeállt a Kiscsillag zenekar első koncertműsora.

A koncertműsort koncertek, sőt klub- és fesztiválkoncertek sorozata követte, majd újabb számok jöttek, közben elkészült egy demó, végül pedig a teljes lemezanyag. A Kiscsillag háromnegyed órás debütalbuma Greatest Hits vol. 1. címmel jelent meg 2006-ban és a kritikák szerint az elmúlt évek legjobb Lovasi-anyaga.

Kiscsillag

A zenekarból 2008-ban kivált Brautigam Gábor, helyette Mihalik Ábel ült a dobok mögé. A zenekar 2009 tavaszán ebben a felállásban készítette el második lemezét, amely az Örökre szívembe zártalak címet kapta. A lemezmegjelenést a 2009-es év hátralévő részében országos lemezbemutató turné követte, kiegészülve több külföldi fellépéssel és három videoklip megjelenéssel.

2010 novemberében a Kiscsillag új anyaggal jelentkezett, a Sirály című kislemez dallal, amely egyben a 2011. november 4-én megjelent Néniket a bácsiknak! címet viselő album beharangozója volt. Az új albumot bemutatandó a zenekar természetesen világkörüli turnéra is indult Magyarországon, ami még most is tart!

Tagok:
Lovasi András - gitár, ének
Ózdi Rezső - basszusgitár
Mihalik Ábel - dob, vokál
Leskovics Gábor - gitár, ének


 


IRIE MAFFIA

A 2005-ben alakult Irie Maffia rövid idő alatt az egyik legjobb magyar koncertzenekarrá nőtte ki magát. Nem csoda, hiszen a reggae, hiphop, rock és funk határait egymásba mosó bandának a frontvonalában koncentrálódnak az újgenerációs kedvencek: a ghánai-magyar énekesnő Sena, a legeredetibb jamaikai ragga hanggal megáldott MC Columbo, és a rapsztár-családapa, MC Busa licitálnak egymásra szövegeikkel. A zenekar vezetője a harsonás Élő Márton, aki közösen Horváth Gáspárral, a zenekar másik alapítójával a zeneszerzésért is felel.

Irie Maffia

Az elmúlt években az Irie Maffia az összes hazai fesztivál minden lehetséges színpadán koncertezett, soundsystem felállásban pedig az ország klubjait járták be.
2008 augusztusában az index.hu, mint a Sziget fesztivál legjobb koncertjéről írt az Irie Maffia bulijáról. 2009-ben pedig már a jól megérdemelt nagyszínpados fellépések is beértek, ötezer fős rajongótábor tombolt a Balaton Sound nagyszínpadánál a Maffiára, de zajos sikert arattak a Campus fesztivál nagyszínpadán, és a Sziget Mr2 magyar zenei nagyszínpadán.

A Maffia nemcsak itthon aratja a babérokat. Első kiadványuk 2006 elején jelent meg külföldön. A sikert meglovagolva szinte minden környező országban turnéztak Romániától Németországig, a portyázás egyik csúcspontja az olaszországi Rototom Sunsplash, a kontinens talán legkomolyabb reggae - versenye volt 2007 nyarán: az Irie Maffia csapata több mint száz európai zenekart maga mögé utasítva a házigazda olaszok mögött a második helyen végzett. Azért is komoly fegyvertény ez, mert formabontó felállásukkal és eklektikus hangzásukkal egy tradicionális műfaj ortodox zsűrijét sikerült meggyőzniük.

Tagok:
Sena Dagadu - ének, rap, spoken word
Kéri András (MC Columbo) - ének, vokál, ragga, rap
Busa István (Busamann)- ének, vokál, rap
Élő Márton (Dermot) - harsona
Horváth Gáspár (Jumo Daddy) - billentyűk
Havas Miklós (Doktor úr) - basszusgitár
Szekér Ádám - gitár
Dési Tamás - dob
Meggyes Ádám (Mézi) - trombita
Oláh Antal (Zsömi) - ütős hangszerek
Baranyai Ákos (DJ Future) - szkreccs

 

.