Tippek anyák napjára – különleges, de nem drága virágok

2015.04.29. 17:32

Van élet a fokföldi ibolyán és a multikban kapható orchideán túl is.

Horváthné Kocsis Henriettától, az Örökzöld Kertészet kereskedelmi vezetőjétől megtudtuk, egyáltalán nem kell mélyen a pénztárcába nyúlni ahhoz, hogy valami különlegességet kapjanak az édesanyák május első vasárnapján.

Tippek anyák napjára – különleges, de nem drága virágok

Begónia

A mini cserepes rózsa vagy a fokföldi ibolya sosem megy ki a divatból; utóbbit a begóniával együtt a 40 feletti korosztály választja gyakrabban.

A húszas-harmincas éveikben járók egyre inkább előnyben részesítik a nem szokványos virágokat.

Sőt, tudatosan vásárolnak. Hogy ez mit jelent? Azt, hogy nem feltétlenül az édesanyák kedvenc virágait keresik, hanem olyan növényt, amely – például a színe miatt – passzol a lakásba.

Tapasztalatunk szerint évről-évre emelkedik azoknak a száma, akik az ajándékot úgy választják meg, hogy harmonikusan illeszkedjen a környezetbe, ahol majd elhelyezik, hogy a megajándékozott duplán örülhessen – mondta Horváthné Kocsis Henrietta.

Tippek anyák napjára – különleges, de nem drága virágok

Liziantusz csokor (Fotó: innen

Különlegességek, amelyeket talán még nem is látott az anyuka, a medinilla vagy éppen a liziantusz.

Medinilla

De ha valaki ötvözné a hagyományost az újdonsággal, akkor jó választás az orchidea, amelyből nem csak a multikban két-három színben kapható lepkeorchidea létezik, hanem más fajtájú és színű változatok is, mint például a Dendrobium orchidea vagy Cymbidium orchidea.

Debdrobium orchidea

Ismét a tudatosság: az orchideákat sokan gyűjteni kezdték, a meglévőket más színűekkel és fajtájúakkal gyarapítják, ezért anyák napjára is olyat keresnek, amilyen még nincs otthon.

Tendencia még, hogy nem szobanövényt kap az édesanya, hanem valamilyen mediterrán növényt, például leandert. Bizonyára nem kell részletezni, miért: ez a növény is csodálatos virágokkal örvendezteti meg az anyukát.

Növényt sokszor nem az ár alapján vásárolunk, hanem egyszerűen meglátjuk és megszeretjük az adott virágot, vagy azért döntünk mellette, mert valaki ajánlotta – mondta el Horváthné Kocsis Henrietta.

Leander és tölcsérjázmin

A tavalyi év legnagyobb slágere a tölcsérjázmin volt. Ez is mediterrán növény, kora tavasztól a tél beköszöntéig ontja a virágokat, nem szemetel, tartós, negyven–ötven centimétert nő évente. Több színben kapható, a huszonöt centis növény 1150 forintba kerül.

.