PollenSMS.hu: Honlap allergiásoknak, térképpel, ingyenes SMS-szolgáltatással

2004.06.12. 13:59

Minden ötödik ember allergiás a különböző virágporokra. Komoly segítséget jelenthet az allergiásoknak, hogy az interneten is tájékozódhatnak a pollen-helyzetről, és aki igényli, rövid, írásos üzenetet kaphat az aktuális állapotról a mobiltelefonjára.

Dr. Laki István, a Pollensms.hu weboldalnak a gyermek-tüdőgyógyásza a rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy olyan a weboldalról van szó, ahol a panaszosok, betegek, páciensek egymás között is kicserélhetik a tapasztalatokat, ugyanakkor véleményt kérhetnek orvostól, szakértőtől, meg persze egymástól, hogy ki, milyen kezelési móddal találkozott, mit alkalmazott, milyen eredménnyel alkalmazta.


Ez egy ingyenes sms-szolgáltatás, amelyre úgy lehet feliratkozni, hogy be kell jelentkezni a weboldalra, és nyolc sms-t ingyen kap valaki. Ha, mondjuk, egy szezonális allergiáról van szó, hetente egy sms, az hét-nyolc hét, az igazából lefed egy szezont, tehát tulajdonképpen akkor ingyenes neki a tájékoztatás a pollen helyzetről. Ha a továbbiakban is igényt tart erre, akkor ennek van egy térítési díja, de az első nyolc sms ingyenes. Megjelölhető, hogy melyik régióból kéri ezt, és akkor a közeli adatokat fogja megkapni.

Dr. Laki István szerint sokkal látványosabb, ha grafikus formában jutnak el az információk a betegekhez a weboldalon keresztül, a honlapon, mintha csak tanácsként megkapják a rendelőben, és hát a szó elszáll, ezt pedig meg lehet ismételten nézni. Ha az olvasók emailben teszik fel kérdéseiket, akkor arra is válaszolnak.

.