Honlapot indított Hankiss Elemér

alon.hu

2005.01.17. 14:14

Találjuk ki Közép-Európát - címmel honlapot indított Hankiss Elemér. Az oldal szerzői a magyar szellemi élet jól ismert alakjai. Az írások között Vas megyei vonatkozásúakat is találunk.

 

 

Elégedettség térkép


Hankiss Elemér és munkatársai „Találjuk ki Közép-Európát?” címmel honlapot nyitottak január 14-én.

A www.talaljuk-ki.hu internetcímen elérhető portál célja az, hogy eszmecserét indítson el Közép-Európa országaiban és országai között arról, hogy hogyan válhatnának minél előbb sikeressé e térség falvai, városai, régiói, országai és mindenekelőtt: polgárai.

Elemzi a sikereket és kudarcokat, bemutat jó kezdeményezéseket, kiváló teljesítményeket. Vitákat kezdeményezés a térség országait és társadalmait érintő fontos témákról. Például a következőkről:

Van-e lehetőség „Új Kiegyezésre” közép-Európa kettéhasadt társadalmaiban? – Hogyan lehetne egy igazságosabb társadalmi rendet felépíteni? – Magyarország arculata: mi lehetne az ország emblémája, „védjegye”, „brand”-je, mik azok az adottságok, kezdeményezések, teljesítmények, amelyek értékessé és versenyképessé tehetnék az országot a világban? -- Hogyan viselkedik, él, gondolkodik egy ideális „európai polgár?” – Miért rosszkedvűek a közép-európai társadalmak? - Könnyebb vagy nehezebb ma tisztességes emberként élni, mint volt ez mondjuk 25, 50 vagy 100 évvel ezelőtt? Miért igen, miért nem? -- Ha élne, mit tenne ma Széchenyi István, Kossuth Lajos, vagy Deák Ferenc? (Illetve mit tennének a többi országok hajdani nagy államférfiai, ha ma élnének?). – Legyen-e Chinatown Budapesten? – És így tovább.

Figyelemre méltó, hogy az egyik tanulmány a Vas megyei Oszkó település sikeres átalakulásával foglalkozik.

Az alkotók hangsúlyozzák, hogy a honlap szívesen helyet ad minden olyan észrevételnek, gondolatnak, javaslatnak, amely elősegítheti a térség országainak és polgárainak boldogulását.

Találjuk-ki.hu
 

.