Nyitott szemmel (3.) – Albérlet feketén kiadó

2010.01.26. 17:06

Kiadó albérletek, hajléktalanok, tűzoltók, egy író több utolsó kötete, a csomagoláson megjelölt darabszám helyett fele annyi matricát tartalmazó album, akciós termék, amely ugyanannyiba kerül akciósan.

 

Kiadó albérletek, hajléktalanok, tűzoltók, egy író több utolsó kötete, a csomagoláson megjelölt darabszám helyett fele annyi matricát tartalmazó album, akciós termék, amely ugyanannyiba kerül akciósan, mint eredeti áron.
 
Albérlet feketén kiadó
 
Erre az ajtóra az egyik szombathelyi lakótelep egyik négyemeletes házának földszintjén bukkantunk rá. Sejtjük, nem a tulajdonos reklámozta így a kiadó albérletet, sokkal valószínűbb, hogy bosszúról van szó. Mi pedig még aznap reggel lefotóztuk a végeredményt, és jól tettük, hogy siettünk, mert másnapra eltűnt a ráfújt felirat.
 
 
Albérlet ingyen
 
Második fogásunk szintén az albérletekkel kapcsolatos. Bevalljuk a hirdetés nem minden mondatát tudtuk értelmezni (érdemes többször nekifutni az olvasásának), de ha hihetünk a szövegnek, megtaláltuk minden albérletet kereső álmát. Nem elég, hogy nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni ahhoz, hogy kicsengessük a lakhatás díját és a rezsit, ha pontosan fizetünk, visszakapjuk a pénzünket. A lakás ráadásul tulajdonos nélküli, ezért a macska nem hogy nincs otthon, nincs is, bátran cincoghatunk tehát.
 
 
 
 
 
Tűzoltók és hajléktalanok
 
Seperjünk egy kicsit a saját házunk táján is.
 
Az ALON-lapcsoport tagja, a Vasindex Nyugat-Magyarország híreit gyűjti egy csokorba. A friss hírek külön összeállításban, feltöltésük ideje szerint kapnak helyet a listában.
 
Egyik délutánján így nézett ki a legújabb cikkeket ajánló lista. Az első két cím akár össze is függhetne, de csupán a véletlen műve, hogy azonos időben kerültek a világhálóra, ráadásul ebben a sorrendben.
 
Természetesen nem arról van szó, hogy a tűzoltók, bár kezdetben nem akarták, lángoló hajléktalanokat oltottak. Emlékeztetőül: az első hír arról számolt be, hogy a lánglovagok nem demonstráltak tovább 2010-es költségvetésük megnyirbálása miatt, a második pedig a hajléktalanok újinfluenza elleni oltásával volt kapcsolatos.       
Az, hogy a zenekarok több búcsúkoncertet is adnak, Magyarországon megszokott. Ám kevéssé gyakori, hogy egy írónak egyszerre két utolsó kötete is megjelenik. Pedig a közelmúltban elhunyt Kurt Vonneguttal ez történt.
 
A Bookline-on található ajánlók szerint a szerző A hazátlan ember és az Ördögcsapda című munkája is az utolsó. Igaz, az előbbit a Nyitott Könyvműhely, az utóbbit a magyarra fordított Vonnegut-kötetek többségét megjelentető Maecenas Kiadó adta ki, ennek ellenére valószínűleg tudják, melyik a tényleges utolsó. A többi csak reklámfogás.
 
Átverős matricás album
 
A fotón látható matricás albumot Szombathely egyik írószerboltjában vásároltuk. Gyermeknek szántuk, aki nem volt rest és némi segítséggel megszámolta, mennyi matricát kapott. A végeredmény meg sem közelítette a 700-at, az album körülbelül 350 matricát tartalmaz. Mi pedig lefotóztuk, hogy olvasóink tudják, mit ne vegyenek meg.
 
 
Akció az eredeti árral
 
Az Interspar akciókat tartalmazó újságjában bukkantunk erre az ajánlatra. Schauma sampon 449 helyett 449 forintért. De a 469 és az 529 forintos változat tényleg olcsóbb volt.
 
 
.