Hogyan tegyük tönkre a magunk és mások szilveszterét?

alon.hu

2010.12.31. 09:17

Mindenek előtt már a nap délelőttjén készítsük el panaszlistánkat az év kudarcairól. Ügyeljünk arra, hogy a felsorolás alapos legyen és több dimenziós, nehogy pozitívum is szerepeljen figyelmetlenségből.

(1)

Ha egyedül élsz, a lajstromod feletti önsajnálatod szerencsésen kitöltheti az egész napodat. Ha családban élsz, akkor arra kell vigyáznod, hogy ne egyszerre zúdítsd rá szeretteidre panaszaidat, elégedetlenségeidet, hanem apránként, a nap legváratlanabb pillanataiban úgy, hogy azok lehetőleg éjfélig kitartsanak.

(2) Ha szingli vagy, este feltétlenül menj társaságba, de ne érts meg egyetlen viccet sem. Mogorván húzódj félre, és nehogy bárkivel szóba állj. Ha nem hívnak meg sehová, akkor állíts be hívatlanul valamelyik ismerősödhöz (szerencsés esetben, édes kettesben találod majd valakivel).

(3) Ha házibulit tartasz, egész éjjel csak arra szabad gondolnod, hogy soha többé, mert ugye, a költségek, a másnapi romeltakarítás, a szomszédok stb.. Ügyelj arra is, hogy folyamatosan csendre és rendre intsd a vendégeidet.

Ha viszont házibuliba hívnak, és a gyengébb nemhez rendelt a természet, feltétlenül tűsarkú cipőt vegyél fel, hogy annak nyoma örök emléket állítson rólad a házigazda parkettáján.

Ha a teremtés koronája vagy, akkor neked semmire se kell tekintettel lenned: bátran és önfeledten kivetkőzhetsz magadból. Jövőre úgyis másvalakinél leszel ilyenkor.

(4) Ha szülő vagy, és a csemetéd akarna házibulit tartani, akkor az utolsó pillanatban gondold meg magad, és maradj mégis otthon.

(5) Ha művészember vagy, és haknikat vállalsz éjjelre (azaz ugyanazt a blődséget többször eladod jó pénzért), csak egyre ügyelj: alkonyatra már holt részeg légy.

(6) Ha tanár vagy, törekedj arra, hogy a tantestületed egynémely tagjával múlasd az utolsó órákat. Így biztosan lesznek közös panasztémáitok a többiek örömére.

(7) Ha politikus vagy, szilveszterkor is azt csinálhatsz, amit akarsz. Csak egyre kell ügyelned: társaságban legyél, mert akkor mindenféle időkorlátozás és ellenvetés nélkül tudsz fecsegni azokról, amikről fogalmad sincs és soha nem is lesz.

(8) Ha beosztott vagy, ne egyél, és főleg ne igyál ezen az éjjelen (egyébként sincs miből). Csak a feladatodra gondolj: újévi jókívánságot kell küldened a főnöködnek. Ha viszont főnök vagy, emlékezz vissza azokra az időkre, amikor még zöldfülűként rendre megleckéztettek azok, akiket most te leckéztetsz meg naponta.

(9) Ha dúsgazdag vagy, a világ legtávolabbi pontján is csak azokat az éveket idézd fel, amikor még egy fityinged sem volt. Persze, eközben is jusson eszedbe az esetleges vagyonosodási vizsgálat rémálma.

(10) Végül: ha meg afféle firkálgató tollnok vagy, ne adj Isten, online-szerkesztő, akkor az éjjelt az új sajtótörvény fölé görnyedve töltsd kihúzótollal a kezedben, s közben mélázz el azon, hogy jövőre például egy ilyen szöveg mennyibe jön majd…

.