Elpusztult a bécsi állatkert kedvenc kiszsiráfja

alon

2012.02.01. 21:00

Néhány hónap alatt a második veszteséget kénytelen elkönyvelni a Schönbrunni Állatkert.

A hétvégén holtan találták istállójában Arushát, a bécsi zsiráfborjút a gondozói. Az alig héthónapos kiszsiráf valószínűleg bakteriális bélfertőzésbe halt bele.

Néhány hónap alatt a második veszteséget kénytelen elkönyvelni a Schönbrunni Állatkert, ahol a hétvégén élettelenül találták meg istállójában Arushát, a tavaly júliusban született Rothschild-zsiráfborjút.

Az alig hét hónapos, körülbelül két méter magas és 120 kilós kiszsiráf a halála előtti napon már étvágytalan volt és enyhe kólikás tüneteket mutatott, így állatorvosi ellátásban részesült. „Az azonnali kezelés hatására javult az állapota” – meséli az állatkert állatorvosa, Thomas Voracek; a rákövetkező nap mégis élettelenül heverve találtak rá gondozói az istállójában.

A bikaborjúval valószínűleg akut bakteriális bélfertőzés végzett, a halál okáról azonban csak a boncolást követően, a bakterológiai és szövettani vizsgálatok után tudnak biztosat mondani.

A Schönbrunni Állatkertnek egyébként alig két hónapja, tavaly novemberben kellett megválnia kisfókájától, Diegótól is, akit veleszületett szívelégtelenség miatt kellett elaltatni.

.