Beindult a hóágyú a szombathelyi emlékmű dombon

alon.hu

2016.01.05. 09:00

Világítás és wc is van a területen.

Január 5-én, kedd délelőtt beindult a hóágyú a szombathelyi emlékmű dombon. A tartósan hideg időjárás teszi lehetővé, hogy a SZOVA Zrt. munkatársai mesterséges havat készíthessenek és a lehullott csapadékkal együtt alkalmassá váljon a terület a szánkózásra - tájékoztatta lapunkat a cég.

Az ünnepek és a téli szünet sokak bánatára havazás nélkül telt el, az enyhe idő miatt a hóágyú bevetése sem jöhetett szóba. A mesterséges hógyártáshoz ugyanis arra van szükség, hogy napokig fagypont alatt maradjon a hőmérséklet. A talaj mostanra hűlt le megfelelően, ráadásul a hó is esik, így az emlékmű dombon a téli sporthoz elegendő hóréteg jöhet létre a lehullott csapadékot az ágyúval előállított hóval kiegészítve.

A tavalyi enyhe télen egyszer sem nyílt lehetőség a hóágyú bevetésére. Ez idáig az idei tél sem kedvezett a mesterséges hókészítésnek – ráadásul nem is havazott -, A SZOVA ezért ragadta meg az alkalmat, hogy a csúszkálni vágyók kedvére tegyen.

Amíg a terület alkalmas a szánkózásra, a SZOVA Zrt. gondoskodik a pálya világításáról és mobil illemhelyeket helyezett ki.

Fotó: SZOVA

.