Ágh Péter fél évre a megyei fejlesztések koordinálásáért felelős miniszteri biztos lett

2016.06.09. 17:06

Ez a június 8-i Magyar Közlönyben jelent meg.

A Vas megyei országgyűlési képviselő kinevezése június elsejétől él.

A közlönyben több miniszteri biztosi kinevezés is megjelent, mindegyik fél évre szól. 

Fotó: 444.hu

Ezt írja a Magyar Közlöny Ágh Péter új feladatáról:

Tevékenységét a Miniszterelnökséget vezető miniszter irányítja. A megyei fejlesztési projektek megvalósításának támogatására projekt-előkészítési, projektmenedzsmenti, projektfejlesztési és projektértékelési feladatok koordinálása érdkében 2016. június 1. napjától 2016. november 30. napjáig miniszteri biztossá nevezték ki Vas megyében Ágh Pétert.

Feladata lesz, hogy a megyei jogú városok, a megyei önkormányzatok, valamint a fővárosi és megyei kormányhivatalok képviselőivel együttműködve koordinálja a projekt előkészítő és projektmenedzsmnt struktúra kialakítását.

Közreműködik a feladatokhoz szükséges humánerőforrás-kapacitás mennyiségi és minőségi felmérésében, a követelményekmeghatározásában, ellátja a humánerőforrás képzésével és oktatásával összefüggő koordinatív feladatokat

irányítja és koordinálja a megyei kedvezményezettek számára szükséges megyei szintű képzések és workshopok megrendezését, kapcsolatot tart a Miniszterelnökség Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság koordinációs feladatait ellátó szervezeti egységeivel és az Irányító Hatóságok vezetőivel.

.