Szeretne szépen búcsúzni édesapjától a Haladás egykori csapatkapitányának fia

2016.06.13. 12:06

"Mindketten azért dolgoztunk, hogy itt legyek az Európa-bajnokságon."

Szeretne szépen búcsúzni pénteken elhunyt édesapjától ifjabb Garics György, az osztrák labdarúgó-válogatott játékosa, aki kedden először léphet pályára szülőhazája, Magyarország ellen a franciaországi Európa-bajnokságon.

Az európai szövetség (UEFA) honlapján közölt interjú szerint Garicsot édesapja, a Szombathelyi Haladás egykori csapatkapitánya bíztatta, hogy utazzon el a kontinensviadalra, és ő tiszteletben tartotta ezt a kívánságot.

Garics György. Fotó: news.at

"Mindketten azért dolgoztunk, hogy itt legyek az Európa-bajnokságon. Sajnos már nem élhette meg, de mindent megteszek azért, hogy még büszkébb legyen. A labdarúgás volt az élete" - mondta fia a 62 évesen elhunyt Garics Györgyről. Hozzátette, édesapja szerette volna látni, ahogy pályára lép az Európa-bajnokságon, de ő lenne a legdühösebb, ha elhagyná a csapatot és hazautazna, így a válogatottal marad.

A szombathelyi születésű Garics György kitért arra, hogy mindkét himnuszt énekelni fogja a keddi találkozó előtt Bordeaux-ban.

"Mindenképp nagyon nehéz és különleges lesz számomra ez a találkozó, és ami a papával történt, az még inkább érzelemdússá teszi majd" - fejtette ki a 32 éves védő, aki eddig 41 alkalommal öltötte magára az osztrák válogatott mezét. - "Ez a labdarúgásról, az én történetemről, az ő történetéről és a három pontról szól."

"Vannak élmények, amelyek nagyon ritkán következnek be az ember életében, és ahogy a dolgok összejöttek mostanra, az egyedülálló" - hangsúlyozta Garics György.

.