Zenei-gasztronómiai fesztivált rendeznek a hétvégén Keszthelyen

2016.06.28. 20:06

KeszthelyFeszt címmel háromnapos zenei-gasztronómiai programsorozat kezdődik július elsején a Balaton-parti városban.

    A történelmi belvárosban kiépített négy színpadon több mint húsz fellépő zenés produkcióját láthatja a közönség - mondta el Osvald Bálint, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatóhelyettese az MTI-nek.


    A Fő téri nagyszínpadon neves művészek, lírai dallamokat, swinget és dixiet játszó együttesek lépnek fel. A sétálóutca két kisebb színpadán akusztikus duók és triók, valamint a dzsessz könnyedebb stílusát művelő zenekarok koncerteznek. Az Amazon Ház Látogatóközpont udvarán felállított színpadon a fiatalabb korosztály körében népszerű együttesek adnak koncertet - ismertette a részleteket.  
    Az Amazon Ház udvarán különleges fajátszóteret alakítanak ki és a legkisebbekhez szólnak a kora esti órákban rendezett gyermekkoncertek, gyermekműsorok is.
 
    A fesztivál kiemelt programja lesz a Bor Összehoz Keszthelyen elnevezésű boros rendezvény, melynek keretében a történelmi borvidékeket reprezentáló borházak mutatkoznak be. A borházak között utcazenészek is feltűnnek majd, gitárral, hegedűvel vagy éppen tangóharmonikával szólaltatják meg a kedvelt dallamokat. A pincészetek kiváló borai mellett jellegzetes zalai finomságokat és hagyományos vásári csemegéket is kóstolhatnak majd a fesztiválozók - hangsúlyozta Oswald Bálint.

    Szólt arról is, hogy az elmúlt években a keszthelyiek és a környékbeliek mellett a városban nyaraló turisták is nagyszámban vettek részt a rendezvényeken.  
    Hozzáfűzte: idén valamennyi program díjmentes lesz. A 125 éves Helga nosztalgiahajó fedélzetén kedvezményes sétahajózáson vehetnek részt a vendégek, a múzeumok, éttermek, kávézók és a belvárosi üzletek pedig a fesztivál napjain meghosszabbítják a nyitva tartást.

.