A Fidesz a "nemzeti együttbűnözés rendszerét" építette ki?

2016.07.30. 15:17

Sokan kíváncsiak rá, mi köze van Vizoviczkinek a Fidesz alelnökéhez.

A Jobbik szombaton felszólította az ügyészséget, hogy hozza nyilvánosságra azt a tízoldalas levelet, amelyet a költségvetési csalással, vesztegetéssel és más bűncselekményekkel vádolt Vizoviczki László írt a Fidesz alelnökének, Kubatov Gábornak.

Staudt Gábor, a Jobbik frakcióvezető-helyettese szombaton, Budapesten sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, amennyiben a hatóság nem tesz eleget felszólításuknak, akkor az azt jelenti, hogy a Fidesz a "nemzeti együttbűnözés rendszerét" építette ki, és nem valósult meg semmi az "ígért polgári Magyarországból".

A Jobbik képviselője a korábbi sajtótájékoztatóján elhangzottakat megismételve elmondta, továbbra is kérdéseket vet fel az a levél, amelyet Vizoviczki László házában foglalt le az ügyészség. Kiemelte, az már bebizonyosodott, hogy Vizoviczki László és Kubatov Gábor találkoztak, ugyanakkor azt még mindig nem lehet tudni, hogy Vizoviczki László milyen kampánytámogatásról ír levelében.

Az ellenzéki politikus megjegyezte, a levélnek biztosan meg kell lennie az ügyészségen, és az - hosszából következtethetően - számos érdekes konkrétumot is tartalmazhat.

Mint ismeretes, Staudt Gábor, a Jobbik frakcióvezető-helyettese csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján az internetes N1 televízió honlapján megjelent iratokra hivatkozott, amelyek szerint az ügyészség lefoglalt egy levélrészletet, amelyet Vizoviczki László - feltételezése szerint - Kubatov Gábornak, a Fidesz alelnökének írt. 

Ebben az szerepelt, hogy a vállalkozó egy kampányban nyújtott támogatásért és nem kormánypárti politikusokat érintő bűnügyi információkért cserébe azt kérte, hogy szabadlábon védekezhessen - mondta Staudt Gábor.

Staudt Gábor bejelentette azt is, hogy a Jobbik Polt Péter legfőbb ügyésznek címzett írásbeli kérdésben szintén igyekszik megtudni a levél tartalmát.

Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke korábban az MTI-hez eljuttatott közleményében a Jobbik által firtatott levéllel kapcsolatban leszögezte: az ügyben semmilyen rejtegetni valója nincs, ezért a levelet a nyomozás elősegítésének az érdekében 24 órán belül átadta a bűnüldözési szerveknek.

.