Hirdetés

Elhanyagolta, bezárta és bántalmazta gyermekeit egy fiatal pár

2016.07.16. 07:45

A rendőrök az anyát és a nevelőapát őrizetbe vették és előzetes letartóztatásukat javasolták.

Hirdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint egy budapesti gyermekotthon munkatársai bejelentették, hogy egy hozzájuk érkezett testvérpár sérülései miatt bűncselekmény gyanúja merült fel. A gyanú szerint a két gyermek édesanyja, valamint nevelőapja elhanyagolta a gyermekek nevelését, ellátását: a pár a két-, illetve a három és féléves gyermeket rendszeresen bezárta a lakás különböző helyiségeibe, a nevelőapa pedig több alkalommal fizikailag bántalmazta is őket.

A BRFK munkatársai pénteken délelőtt fogták el a szülőket. Mindkettejüket gyanúsítottként hallgatták ki, és indítványozták előzetes letartóztatásukat - tették hozzá. 

J. Szilvia 21 éves budapesti lakos ellen kiskorú veszélyeztetése, valamint személyi szabadság megsértése miatt, míg élettársa, H. László 18 éves budapesti lakos ellen kiskorú veszélyeztetése, személyi szabadság megsértése, valamint védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés miatt indítottak eljárást - írta a BRFK.