Két tini kötötte el Szombathelyről a Gyöngyösfaluban kiégett kocsit

2016.07.08. 15:20

A baleset után pedig biciklit loptak.

Gyöngyösfaluba, a Petőfi utcába riasztották csütörtökön délután a szombathelyi hivatásos tűzoltókat, ahol egy személygépjármű letért az útról, kidöntött egy villanyoszlopot, majd kigyulladt - számolt be honlapján pénteken a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A tűzoltók a helyszínen azt tapasztalták, hogy az autó teljes terjedelmében ég; két vízsugárral fékezték meg a lángokat.

A kocsi három utasa közül egy ember megsérült, őt a mentők kivizsgálásra kórházba szállították.

Az esetről a rendőrség az alábbi hírt közölte.

Egy személygépkocsi indítókulcsát vette ki az egyik szombathelyi fürdő területén őrizetlenül hagyott táskából egy 14 éves vépi fiú csütörtökön, majd 15 éves társával együtt elhajtott a járművel. A fiatalok nem jutottak messze, Gyöngyösfaluban egy útszéli villanyoszlop állította meg őket.

Az ütközést követően a fiatalok kipattantak az autóból és elfutottak, csak harmadik, a szomszédos településen beszálló és a járműben utasként tartózkodó társuk maradt a helyszínen. A gépkocsi a balesetet követően teljesen kiégett, a fiúk pedig az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyebben sérültek.

A járőrök Szombathelyen állták útját a menekülőknek, akik akkor már egy Gencsapátiból elvitt kerékpárral közlekedtek.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársai a vépi és a szombathelyi fiút kihallgatták és velük szemben – őrizetbe vételük mellett – jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás, a kerékpár eltulajdonítása okán pedig tulajdon elleni szabálysértés miatt szabálysértési eljárás indult.

Fotó: police.hu

.