Ön is így járt? Nagyüzemben lopta egy férfi a dísztárcsákat Szombathelyen

Ha az elmúlt fél évben ellopták a dísztárcsáit, jelentkezzen a rendőrségen

2016.07.27. 18:23

Eddig több tucat garnitúrát találtak nála.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat üzletszerűen elkövetett lopás vétség megalapozott gyanúja miatt egy 24 éves kemenessömjéni lakossal szemben, aki az elmúlt fél évben Szombathelyen parkoló gépjárművek különböző márkájú dísztárcsáit szakszerűen és rongálás nélkül leszerelte, majd ellopta - adta hírül honlapján a rendőrség.

A rendőrök még július 14-én ellenőrizték a férfit Szombathelyen, akinek autójából tizenhárom garnitúra gyári dísztárcsa került elő. A sofőr arra hivatkozott, hogy azokat az ország különböző piacain vásárolta, azonban az otthonában tartott házkutatás egészen más eredményre vezetett. A nyomozók, további huszonhat garnitúra, különböző márkájú és gyári jelzéssel ellátott dísztárcsát találtak.

A rendőrök a férfit előállították, majd – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként kihallgatták; részletes beismerő vallomást tett és jelenleg szabadlábon védekezik.

Kiderült: a férfi jellemzően az esti és az éjszakai órákban az oladi városrészen, a Derkovits- és a Joskar-Ola-lakótelep épületei közötti, illetve a nagyobb bevásárlóközpontok körüli parkolókban leállított személyautókról lopta el a dísztárcsákat.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság kéri, hogy akiknek sérelmére Szombathely belterületén 2016. első félévében hasonló bűncselekményt követtek el, hívják a 06/94/521-090-es telefonszámot, vagy tegyenek bejelentést a „Telefontanú” ingyenesen hívható 06/80/555-111-es zöld számán, vagy a 107-es, illetve a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén!

Fotó: police.hu

Galéria

.