Az olimpiakutató elmondta, mi Hosszú Katinka titka

2016.08.11. 19:52

Mi történt a négy évvel ezelőtti negyedik helyezés óta?

Hencsei Pál olimpiakutató szerint a riói olimpián eddig három aranyérmet szerző Hosszú Katinka sikereiben jelentős szerepet játszik az állandó versenyzés.

Illusztráció. Hosszú Katinka rajtol a 100 méteres hátúszás döntőjében a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 8-án. Az úszónő megnyerte a versenyszámot. MTI Fotó: Illyés Tibor

A kutató csütörtökön az M1 aktuális csatornán emlékeztetett arra, hogy az úszónő a londoni olimpián csak negyedik helyezést ért el, és akkor az is felmerült benne, hogy visszavonul.

Később azonban meggondolta magát, és edzőjével, Shane Tusuppal olyan sajátos edzéstervet alakított ki, amelynek lényege, hogy folyamatosan versenyre készülnek - mondta Hencsei Pál. Hozzátette: végigjárják a világot és ezzel az állandó versenyzéssel "felkészülnek a világversenyekre olyan formában, hogy modelleznek mindent".    

Ez azt jelenti, hogy felkészülnek az esetleges időjárási vagy egészségügyi kihívásokra, illetve a több egymást követő megmérettetésre - jegyezte meg az olimpiakutató.

.