Hirdetés

A debreceni polgármester a népszavazás és a menekülttábor kapcsolatáról

A debreceni polgármester a népszavazás és a menekülttábor kapcsolatáról

2016.10.03. 07:43

Vajon Körmenddel kapcsolatban, amely a legnagyobb részvételi arányt produkáló megye egyik települése, mi a helyzet?

Hirdetés

Debrecen polgármestere szerint nincs realitása a helyi menekülttábor újranyitásának, miután a szavazók nagy többsége támogatja kormány migránspolitikáját.

Papp László (Fidesz-KDNP) vasárnap este a népszavazás eredményét értékelő sajtótájékoztatóján az MTI-nek elmondta: a referendumon több mint 3,2 millió magyar állampolgár, köztük 66 ezer debreceni szavazó megerősítette a kormány politikáját, hogy jó döntés volt a déli határszakasz műszaki lezárása, a "migránsáradat" megfékezése, és a debreceni menekülttábor bezárása.

A politikus kiemelte: ma senki nem kérdőjelezi meg Magyarország európai uniós tagságát, pedig 2004-ben kevesebben szavaztak a tagság mellett, mint most az uniós kvóta ellen. Ebből az következik, hogy senki nem vonhatja kétségbe a kvótaellenes népszavazás eredményét, amely komoly felhatalmazást ad a kormánynak a magyar álláspont brüsszeli képviseletére - mondta Papp László.

A debreceniek jelentős része egyértelmű irányt mutatott: elutasítja a kötelező betelepítési kvótát, támogatja a kormány migránspolitikáját, amelynek következetes végrehajtásával nem kell attól tartani, hogy újranyissák a debreceni menekülttábort - hangoztatta a polgármester.

A képen: választópolgárok a debreceni Vegyipari Szakközépiskolában kialakított 91. szavazókörben a kvótareferendum napján, 2016. október 2-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

.