Berki nagyot lengett, Dévai nagyot ugrott Szombathelyen

A szombathelyi Dévai Boglárka érmet szerzett

2016.10.08. 19:30

Torna világkupának ad otthont a hétvégén a vasi megyeszékhely.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián nyerte szombaton a lólengés döntőjét a tornászok szombathelyi challenge világkupaversenyén.

Illusztráció. A kép a megnyitó napján, pénteken készült. Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor

A magyar szövetség (MATSZ) tájékoztatása szerint Berki magabiztos gyakorlatot mutatott be, amelyre 15,833 pontot kapott.

"A cél az volt, hogy a gyakorlatot végigcsináljam, lehetőleg hiba nélkül" - nyilatkozta a szer 2012-es londoni olimpiai bajnoka, majd hozzátette, hogy az elején az ollók egy picit "koszosak" voltak, de összességében örül, hogy győzelemmel sikerült visszatérnie a nemzetközi mezőnybe.

Berki sérülés miatt egy évig nem indult versenyeken, a világkupát megelőzően az országos bajnokságon vett részt, amelyet szintén megnyert. Edzője, Kovács István szerint tanítványa teljesítette, amit megbeszéltek.

"Egy picit látszik a formáján a kihagyás, de az a lényeg, hogy jó gyakorlattal győzni tudott. Ahogy haladunk előre, és egyre több versenyen vesz részt, úgy lesz egyre tökéletesebb" - összegzett Kovács.

A további magyar indulók közül a talaj fináléjában Vágner Levente hatodikként végzett, a nőknél felemás korláton Kovács Zsófia harmadik, Divéky Luca hatodik lett. A harmadik magyar érmet Dévai Boglárka szerezte, miután a harmadik helyen zárt ugrásban. Ugyanebben a döntőben Böczögő Dorina ötödik lett.

Vasárnap is 15 órakor kezdődnek a finálék a szombathelyi Arena Savariában.

.