Hirdetés

Többen megsérültek a frankfurti késelésben

2016.10.30. 12:52

Legkevesebb négy ember megsebesült egy késelésben a németországi Frankfurt belvárosában szombaton. Az összecsapás háttere ismeretlen - jelentette vasárnap a Hessischer Rundfunk tartományi közszolgálati médiatársaság.

Hirdetés

A frankfurti rendőrség közleménye szerint a városi gyorsvasút (S-Bahn) Hauptwache nevű állomásán 16 és 18 év közötti fiatalemberek sebesültek meg szombaton késő délután, egyikük könnyebben, hárman súlyosan. Nincsenek életveszélyben, és már az első kihallgatásokat is meg lehetett tartani. 

A nyomozás eddigi megállapításai arra utalnak, hogy magánjellegű vita van a késelés hátterében, de a konfliktus pontos oka még nem ismert. A rendőrség négy feltételezett elkövetőt keres, valamennyien férfiak, a közlemény szerint "délkelet-európai kinézetűek", hárman 17 és 20 év közöttiek, a negyedik 50 és 60 év közötti.

Az összecsapás az állomás épületének C jelzésű szintjén kezdődött, de a fölötte lévő B szinten és egy peronon is találtak vérnyomokat. A késelés után röviddel a közelben két ember vitába keveredett, és ennek nyomán öt ember megsebesült egy betört üvegtábla cserepeitől. Egyelőre ennek a konfliktusnak a háttere is ismeretlen.

A rendőrség nem erősítette meg azt az értesülést, hogy egy támadó elmenekült a helyszínről. Csupán annyit közöltek, hogy keresik a késelés további résztvevőit, és arra a kérték a lakosságot, hogy ne terjesszenek spekulációkat.

.