Hirdetés

Király Gábort kedden búcsúztatja a labdarúgó-válogatott

2016.11.14. 12:18

A magyar labdarúgó-válogatott kedden este, a svédek elleni barátságos mérkőzéssel nemcsak az évet zárja, hanem az elmúlt, nagyjából két évtized négy meghatározó játékosát is búcsúztatja.

Hirdetés

Király Gábor, Juhász Roland, Hajnal Tamás és Vanczák Vilmos összesen 339-szer lépett pályára a nemzeti együttesben. Közülük kiemelkedik a 40 éves hálóőr, aki 1998-ban, több mint 18 évvel ezelőtt mutatkozott be a válogatottban, s azóta rekordot jelentő 107 alkalommal állt a kapuban.

Király Gábor a hétvégi Szent Márton-napi díjátadó gálán. Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor 

Juhász 95., Hajnal és Vanczák pedig kereken 60., illetve 80. válogatottbeli fellépésével fejezi majd be karrierjét a nemzeti csapatban.

A magyarok vasárnap Andorrával játszottak világbajnoki selejtezőt a Groupama Arénában, s 4-0-ra győztek. A svédek az Eb-ezüstérmes franciák vendégei voltak a Saint-Denisben, s ugyan Emil Forsberg góljával vezettek, végül 2-1-re kikaptak.    

Bernd Storck szövetségi kapitány korábban elmondta, nagyon fontos számára, hogy a nemzeti csapatot tovább alakíthassa a Svédország elleni találkozó tapasztalatainak felhasználásával, és hogy fiatal, korábbi U21-es játékosokat próbáljon ki élesben.

A találkozó 19.45 órakor kezdődik a Groupama Arénában.