Király Gábort kedden búcsúztatja a labdarúgó-válogatott

2016.11.14. 12:18

A magyar labdarúgó-válogatott kedden este, a svédek elleni barátságos mérkőzéssel nemcsak az évet zárja, hanem az elmúlt, nagyjából két évtized négy meghatározó játékosát is búcsúztatja.

Király Gábor, Juhász Roland, Hajnal Tamás és Vanczák Vilmos összesen 339-szer lépett pályára a nemzeti együttesben. Közülük kiemelkedik a 40 éves hálóőr, aki 1998-ban, több mint 18 évvel ezelőtt mutatkozott be a válogatottban, s azóta rekordot jelentő 107 alkalommal állt a kapuban.

Király Gábor a hétvégi Szent Márton-napi díjátadó gálán. Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor 

Juhász 95., Hajnal és Vanczák pedig kereken 60., illetve 80. válogatottbeli fellépésével fejezi majd be karrierjét a nemzeti csapatban.

A magyarok vasárnap Andorrával játszottak világbajnoki selejtezőt a Groupama Arénában, s 4-0-ra győztek. A svédek az Eb-ezüstérmes franciák vendégei voltak a Saint-Denisben, s ugyan Emil Forsberg góljával vezettek, végül 2-1-re kikaptak.    

Bernd Storck szövetségi kapitány korábban elmondta, nagyon fontos számára, hogy a nemzeti csapatot tovább alakíthassa a Svédország elleni találkozó tapasztalatainak felhasználásával, és hogy fiatal, korábbi U21-es játékosokat próbáljon ki élesben.

A találkozó 19.45 órakor kezdődik a Groupama Arénában.

.