Lakóház és társasházi lakás is leégett a hosszú hétvégén Vas megyében

2016.11.02. 09:22

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság híradásai.

A körülbelül 40 négyzetméteres lakóépületben október 30-án éjjel fél 2-kor csaptak fel a lángok, amelyre szerencséjére a házban lakó férfi is felriadt.

A település külterületére a szombathelyi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel 11 fővel, a vaskeresztesi önkéntes tűzoltók 5 fővel, a nardai és felsőcsatári önkéntes tűzoltók 2-2 fővel vonultak.

A tűz oltásának megkezdése előtt a tulajdonos egy üres és egy teli PB gázpalackot hozott ki az épületből.

A faszerkezetű épületet két vízsugárral oltották, illetve egy vízsugárral védték a szomszéd épületet, valamint az izzó, parázsló részeket kézi erővel bontották meg, és hűtötték le a helyszínre vonult három önkéntes tűzoltó egyesület tűzoltóival együtt. Az eset során senki nem sérült meg.

Október 31-én késő este pedig egy 3 lakásból álló társasház egyik lakása gyulladt ki Celldömölkön, ahova a Celldömölki Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság, a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult.

A téglaépület szélső lakásában bútorok, a berendezési tárgyak égtek.

A tűz átterjedt a fa födémszerkezetre, de a szomszédos lakások nem sérültek.

A lakásban tartózkodó személy könnyű sérüléseket szenvedett, a tüzet 11 fő hivatásos sárvári, és 6 fő önkéntes celldömölki tűzoltó 5 vízsugárral oltotta el. A tűzeset okának kiderítésére tűzeseti helyszíni szemlét tartott a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat.

.