Nagy volt a tömeg a hétvégén a bevásárlóközpontokban

2016.11.27. 22:34

Sokan úgy döntöttek nem hagyják az utolsó pillanatra az ajándékok beszerzését.

Még egy hónap van az ünnepig, de már vasárnap nagy volt a forgalom a boltokban.

Kép illusztráció: pixabay.com

Sokan úgy döntöttek nem hagyják az utolsó pillanatra az ajándékok beszerzését, karácsonyhoz közeledve ugyanis elviselhetetlen a tömeg az üzletekben. Nagy rohamra számítanak a boltok. A kereskedők úgy számolnak, idén több mint ezer milliárd forintot is elkölthetünk az ünnepek előtt.

Pécs

Karácsonyi zene szólt vasárnap a pécsi bevásárlóközpontban, ahol már minden az ünnepet hirdette: feldíszítették az üzleteket és angyaloknak öltözött fiatalok szórólapoztak a vásárlók között. A boltok szinte megteltek, sokan ugyanis már advent első hétvégéjén elindultak, hogy megvegyék az ajándékokat.

Volt, aki adventi gyertyákat vásárolt, más az ékszerek között válogatott, és olyan is akadt, aki még csak nézelődni érkezett. Bár a napokban már kétszer annyian voltak, mint egy átlagos hétvégén, a kereskedők szerint az igazi roham még csak ez után következik majd.

Győr

Győrben is elkezdődött a karácsonyi vásárlási láz. Sokan ruhákat, mások elektronikai cikkeket kerestek. Volt, aki azt mondta, őt nem zavarja a tömeg. Az egyik üzlet vezetője elmondta, hogy minden évben decemberben van a legnagyobb forgalmuk.

Budapest

A budapesti plázákban is ajándékokkal megtömött szatyrokkal sétáltak az emberek.

A kereskedők idén erős decemberi forgalomra készülnek, várakozásaik szerint a boltokban eladott áruk mennyisége meghaladja majd a tavalyit. Az Országos Kereskedelmi Szövetség úgy számol, hogy a családok akár 50 milliárd forinttal is többet költhetnek idén karácsonykor.

.