Szurdok mélyén, hegyek tetején

2016.11.07. 14:35

Az őszi szünetben Ausztriában túráztak a premontreisek.

A tanév első közös túrázása nagy sikert aratott diákjaink körében. A természetjárás után többen megkerestek, hogy lenne kedvük további szép helyek meghódításához. Az igények között felmerültek nehezebben teljesíthető területek is. Ennek megfelelően hétvégéken és az őszi szünetben két túraútvonalat jártunk be a szomszédos Ausztriában. Egyik a Mixnitz mellett található Medve-szurdok, illetve a völgy fölé magasodó Hochlantsch meghódítása, a másik útvonal a Prein melletti hágóból induló, és a Rax csúcsára, a Heukuppére vezető expedíció.

A természetben ilyenkor megfigyelhető varázslatos őszi színkavalkád és a kiszámíthatatlan időjárás ötvözte útjainkat. Sokszor mentünk a felhők fölé, néha havazott, de közben a nap sugarai is melegítettek bennünk a hegy tetején. Diákjaink a nehezebb szakaszokon egymást bíztatva, néha meg-megállva, a fáradtabb társaik felszerelését cipelve lendültek át a kritikus pontokon. Pedagógusként jó látni, hogy tanulóink szabadidejükben, osztálytársaik körében több időt töltenek együtt. A szervezett túrázások a mozgás öröme mellett, egyértelműen a közösség építését, formálását is szolgálta. Az egyik túracsoport két éve végzett osztályból szerveződött, bizonyítva ezzel, milyen erős barátságok alakultak az iskola falai között.

A kirándulásokon résztvevő diákok felejthetetlen élményekkel gazdagodva, kicsit fáradtan tértek haza. Az őszi természetjárás ezzel végét ért, folytatás tavasszal lesz.

                                                                                                          Farkas Attila

           tanár

Galéria

.