Autókat tört fel és buszt lopott a 19 éves B. Krisztián

2016.12.19. 17:22

Lopás vétség, lopás bűntett és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Dunakeszi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya B. Krisztián 19 éves fóti lakos ellen - számolt be róla honlapján a rendőrség.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított december 15-én a kora esti órákban törte fel egy Fóton parkoló teherautó ajtaját, majd a járműben kutatni kezdett. Az autó tulajdonosa a fiatal férfit megzavarta és a rendőrök kiérkezéséig a helyszínen visszatartotta.

A járőrök B. Krisztiánt előállították a Dunakeszi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették.

Az elvégzett nyomozási cselekmények eredményeként kiderült, hogy a 19 éves férfi december 15-én több bűncselekményt követett el. Hajnalban bement egy fóti autószerelő műhely telephelyére, betörte egy autó hátsó ablakának pillangóüvegét és abból egy napszemüveget lopott el. 

Ezt követően beindított egy, a telephelyen tárolt autóbuszt, amellyel a zárt kapun keresztül kihajtott és alig 100 méter megtétele után egy bokros részen leparkolt. Innen visszament a telephelyre és ellopott egy kisteherautót.

B. Krisztiánt a fenti bűncselekmények elkövetése miatt szintén gyanúsítottként hallgatták ki a dunakeszi nyomozók.

A Budapest Környéki Törvényszék vasárnap elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Fotó: police.hu

.