Időben szeretni - Karácsony a szombathelyi Premontrei gimnáziumban (fotókkal)

2017.12.23. 15:04

Az együtt töltött, egymásnak adott idő fontosságára hívta fel a figyelmet Fazakas Zoltán Márton csornai apát a Premontrei Gimnázium december 20-i karácsonyi ünnepségén.

Az életünkre olyan lehetőségként kellene tekintenünk, amelyet azért kaptunk, hogy Krisztus ajándékát, a szeretetet kapcsolatainkban továbbadjuk, és nem csupán karácsony ünnepén, hanem minden egyes nap, amíg csak tehetjük – mondta Márton apát a gimnázium dísztermében összegyűlt közönség felé fordulva.

A képre kattintva nyílik a galéria

Az iskola hagyományos karácsonyi műsora a Premontrei közösségének egyik legszebb, legfontosabb eseménye, amit az is bizonyít, hogy a diákság és a tanári kar mellett a fenntartó rend tagjai, az iskolavezetés, valamint szülők, rokonok és öregdiákok is részt vesznek a programon. A tanulók produkcióit idén is a pedagógusokból álló kórus fellépése követte, az este megkoronázása pedig az volt, amikor a szereplők és a vendégek együtt énekelték el a Mennyből az angyalt.

Az ünnephez kapcsolódó verseket, prózarészleteket az iskola kiváló versmondói tolmácsolták: Leffler Bernadett, Söptei Róza Lilla, Takács Sándor és Zsohár Veronika, a zenei betéteket pedig Katavics Enikő, Nagy Nikolett Anna, Cserős Anna, Timár Laura és Tóth Kamilla előadásában hallhatta a közönség. A tanári kórus vezetője idén Fodorné Simon Veronika tanárnő volt, a verses-zenés programot pedig Horváth Ágota, Kiss Márton és Szakály Szilvia állították össze.

A tradicionális szerda esti műsor után csütörtökön délelőtt Dennis Lobo nyelvi lektor és énekkara, a Wonderwall lepte meg a Premontrei diákságát a karácsonyi slágerlisták örökzöldjeivel: a White Christmas, a Rocking around the Christmas tree vagy a Santa baby ismerős dallamait a gimnázium tehetséges szólóénekesei együtt énekelték a közönség soraiban helyet foglaló társaikkal. Gróf Nikoletta, Poór Szandra, Melega Júlia, Kovács Kornélia, Pomper Dorina, Tóth Kamilla, Katavics Enikő, Ludván Júlia, Horváth Panna és Hajós Judit produkcióját vastapssal hálálta meg a tanulóközösség.

Bár az adventi időszakban: a hajnali miséken és az agapékon, majd a szenteste előtti utolsó napok ünnepi programjain még erősebb, még szívmelengetőbb a Premontrei közösségében az összetartozás érzése, a szeretet ideje nem csak a karácsony. Az életünk, az időnk az elmúlás felől nézve az egyetlen és véges lehetőségünk arra, hogy szeretettel legyünk jelen egymás számára, mégpedig a szeretetnek azzal a formájával, amelyen ki-ki megnyilvánulni képes: dallal, verssel, mosollyal, szóval vagy csenddel.

Szakály Szilvia
tanár

 

Galéria

.