Hirdetés

Nagyot fordul az időjárás a hét végére (videóval)
MTI

Nagyot fordul az időjárás a hét végére (videóval)

MTI

2018.03.06. 17:15

Néhol a 20 fok sem elképzelhetetlen

Hirdetés

A hétvégén előreláthatóan igazi tavasz lesz 15 Celsius-fok körüli maximumokkal, sőt vasárnap néhol a 20 fok sem elképzelhetetlen - emelték ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddi videójában. Ugyanakkor megjegyezték, hogy a jövő hét elején hidegfront érkezik.

A meteorológiai szolgálat kedd délutáni, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: dél felől újabb csapadékrendszer érkezik, amelyből zömmel eső várható, de szerda hajnalig a Dunántúl nyugati tájain ónos eső is kialakulhat. Szerda délelőttől nem várható veszélyes időjárási jelenség - tették hozzá.

Facebook-oldalukon közzétett videójukban Simon Gergő kifejtette: most egy tőlünk nyugatra lévő ciklon alakítja az ország időjárását. Szerda reggel többfelé várható eső, napközben északkelet felé helyeződik át a csapadékzóna. A keleti területeken késő délután is kitart a borús, csapadékos idő. Napközben plusz 5-10 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön az ország nagy részén párássá válik a levegő, több helyen alakul ki köd. Napközben sok helyen, főleg az ország középső területein várható eső, zápor, másutt némi napsütés is lehet. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 2, napközben plusz 5 és 11 fok között alakul a hőmérséklet. 

Pénteken már nem várható számottevő csapadék, hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. A minimumok fagypont körül alakulnak, napközben 7-15 fokig melegszik a levegő. A jelenlegi számítások szerint a hétvége további részében folytatódik a melegedés, a jövő hét elején várható hidegfront.

.