Hirdetés

Hőségriadó - Így enyhítik a hőségérzetet a fővárosban
MTI Fotó Szigetváry Zsolt

Hőségriadó - Így enyhítik a hőségérzetet a fővárosban

2018.07.30. 14:37

Hosszabb nyitva tartása strandokon, vízautomaták, vízosztás, locsolják az utakat - Így enyhítik a hőségérzetet a fővárosban.

Hirdetés

Palatinus, Paskál, Római, Csillaghegyi, Pünkösdfürdői - a hőségriadó ideje alatt 1 órával hosszabban tartanak nyitva.
A hangosbemondóban folyamatosan felhívják a kedves vendégek figyelmét, hogy a tűző nap elől vonuljanak az árnyékos területekre, folyamatosan ügyeljenek a folyadék utánpótlásra.
Hétfőtől vízautomatákat helyeznek ki, ahol téritésmentesen biztosítják a Csillaghegyi ásványvíz fogyasztását.

 FŐKERT Nonprofit Zrt. nem csupán zöldterületek fenntartásával és megóvásával foglalkozik, hanem az épített környezeti elemként definiált ivó-, dísz- és szökőkút üzemeltetéséért is felel. Április közepétől-október végéig működtetik a kiemelt zöldfelületeken, parkokban, játszótereken található több mint 100 szökőkutakat, díszkutakat, csobogókat, ivókutakat.
Amennyiben a hőség miatt szükségessé válik, a társaság valamennyi munkatársát meg lehet kérni, hogy nyissák ki a csapot, biztosítsanak lehetőséget a parklátogatók, gyerekek felfrissülésére.

A FŐKERT dolgozói folyamatosan öntözik a kiemelt zöldterületeket, és emellett a játszóterek hűtéséről - szükség esetén naponta többször is - gondoskodnak.

A parki, köztéri szökőkutakban a fürdés tilos, ezért kérnek mindenkit, hogy nagy hőség esetén se használják a szökőkutakat fürdőzésre!

A Fővárosi Vízművek Zrt. a rendkívüli hőségre való tekintettel hétfőn vízosztással enyhíti a hőség hatásait, a már megszokott módon és helyszínen, a Deák téren várja vízosztó ponttal a fővárosiakat és a Fővárosba látogatókat, a déli óráktól zacskós vizet kínálnak a Deák téren. 
A Társaság üzembe helyezi a rendkívüli helyzetekben már számos alkalommal jól vizsgázott vízcsomagoló berendezését, hogy hétfőn a déli óráktól hűtött tasakos vízzel javítsa a hőség ellenére a városban közlekedők komfortérzetét.  

A meleg enyhüléséig ezt követően naponta 10 és 18 óra között várják az enyhülésre vágyókat a Társaság munkatársai.   

.