Hirdetés

Határkőpark kiállítóhelyet és E-kerékpár töltőállomást adtak át az Őrségben

Határkőpark kiállítóhelyet és E-kerékpár töltőállomást adtak át az Őrségben

2018.08.08. 05:27

E-kerékpártöltőt és Határkőpark szabadtéri kiállítóhelyet adtak át Vas megyében a Vendvidék-Őrség térségben.

Hirdetés

E-kerékpártöltőt és Határkőpark szabadtéri kiállítóhelyet adtak át Vas megyében a Vendvidék-Őrség térségben

Új turisztikai attrakciók létesültek Vas megyében, a Vendvidék-Őrség területen. Apátistvánfalván E-kerékpártöltő állomást, Szalafőn a határon egy un. Határkőpark kiállítóhelyet adtak át augusztus 7-én. A beruházásokat a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal valósította meg, mint az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program keretében megvalósuló, IronCurtainCycling projekt partnere. Az összesen közel 14000 euróba kerülő fejlesztések célja, hogy a térségbe látogató turistákat olyan új kulturális, természeti attrakciók és kerékpáros szolgáltatások várják, amelyek kiemeltté teszik a térséget a kerékpáros turisták körében.

Határkőpark kiállítóhely

A Határkőpark szabadtéri kiállítóhely a szalafői határsávban, az A180-as határkőnél található, célja, hogy az ide látogató turista szinte megérinthesse a történelmet. Az emlékhely információs táblákkal, információs oszlopokkal, határkövekkel, valamint egy eredeti műszaki határzár részlettel szemlélteti a határtérség meghatározó történelmi időszakát, valamint látogatóbarát szolgáltatásokkal (padok, tűrakóhely, esőbeálló) várja a szlovén-magyar a határ mindkét oldaláról érkező látogatókat. A létesítmény további különlegessége, hogy „zöld történelmi” kínálati elemként jelenik meg a szlovén-magyar határon, egyedi elemmel gazdagítva a határtérség turisztikai kínálatát.

E-kerékpár töltőállomás

Az IronCurtainCycling projekt keretében Apátistvánfalván átadták az új e-kerékpár töltőállomást is. Az Apátistvánfalván az Ökoturisztikai Információs Centrumnál létesített beruházás célja, hogy az itt kiránduló elektromos rásegítésű kerékpáros turisták feltölthessék járműveiket, még mielőtt tovább barangolnak a határtérségben. A töltőállomás létesítése környezetbarát, összhangban van az térség országainak környezetvédelmi előírásaival is.

Galéria

.