Hirdetés

Nem balesetveszélyesek a jobbkormányos autók a kontinensen

Nem balesetveszélyesek a jobbkormányos autók a kontinensen

2018.08.11. 08:47

Tökéletesen meg lehet szokni az ellenkező oldalon lévő kormányt is.

Hirdetés

Albert Péter vezetéstechnikai szakértő, oktató szerint ha valaki megfelelően megtanulta kezelni az adott járművet, akkor nem balesetveszélyesek a jobbkormányos autók a kontinensen.

Albert Pétert arról kérdezték az M1 aktuális csatornán, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint kedden egy 25 éves brit autóvezető és két utasa bérelt autóval áttért a menetirány szerinti bal oldalra a pesti alsó rakparton, összeütközött három szabályosan közlekedő autóval, majd gyalogosan elhagyta a helyszínt. A balesetben ketten megsérültek. A három brit férfit elfogták a rendőrök, kábítószergyanús növényi anyagot is találtak náluk.

Albert Péter azt mondta: tökéletesen meg lehet szokni az ellenkező oldalon lévő kormányt is, csak meg kell tanulni. 

Ha ellenkező oldalon kell autózni, az okozza általában a legnagyobb problémát, hogy a sávon belül középen tudja tartani a sofőr az autót, valamint az, ha többsávos körforgalmon kell áthajtani - tette hozzá. 

Jelezte: a baleset kora reggel történt, egy "átmulatott éjszaka" után, ezért az autót vezető férfi érzékszervei - alkohol vagy más tudatmódosító szer hatására - valószínűleg eltompultak, ilyenkor "bizonyos automatizmusok" veszik át az irányítást, az ember a megszokás szerint kezd el vezetni, és nagy valószínűséggel ez okozhatta, hogy áttért a bal oldalra.

.