Előre elkészíthető húsok karácsonyra, amit mindenki szeretni fog

2019.12.03. 19:45

Csirkemell őzgerincformában

Hozzávalók 4 személyre:
Személyenként 1 mellfilével számoljunk.

  • 4 db csirkemellfilé
  • 1 cs. bacon
  • 20 dkg sajt
  • 4-5 ek tejföl
  • Fűszerek: só, bors, rozmaring
  • Friss petrezselyemzöld
  • 2 db tojás
  • 3 ek liszt
  • 1 póréhagyma (vagy 1 fej lilahagymát)

Elkészítés:

  • Kockázzuk össze a csirkemellfiléket. A sajtot nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le.
  • A tojásokat, a tejfölt, a lisztet, a friss, illatos petrezselyemzöldet, a póréhagymát valamint a fűszereket keverjük össze. Adjuk hozzá a reszelt sajtot is. Végül keverjük ebbe a masszába a kockára vágott csirkemellfiléket is.
  • Vegyünk egy mély őzgerinc formát. Béleljük ki baconszeletekkel, úgy, hogy kissé egymásra érjenek a szeletek és a forma szélén kilógjanak. A csirkés tejfölös, tojásos masszát öntsük bele a formába. Hajtogassuk rá a baconszeleteket.
  • Takarjuk le fóliával. Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük 40 percig. Félidőben vegyük le a fóliát. Ha letelt a sütési idő, vegyük ki a sütőből és egy zsípapírral bélelt tepsibe óvatosan borítsuk ki. 
  • Ezután, - ha sikerült égési sérülések nélkül megúszni a műveletet - pirítsuk, további 10 percig.

Melegen sült burgonyával, hidegen salátával tálaljuk.

.