Csirkemell őzgerincformában
Hozzávalók 4 személyre:
Személyenként 1 mellfilével számoljunk.
- 4 db csirkemellfilé
- 1 cs. bacon
- 20 dkg sajt
- 4-5 ek tejföl
- Fűszerek: só, bors, rozmaring
- Friss petrezselyemzöld
- 2 db tojás
- 3 ek liszt
- 1 póréhagyma (vagy 1 fej lilahagymát)
Elkészítés:
- Kockázzuk össze a csirkemellfiléket. A sajtot nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le.
- A tojásokat, a tejfölt, a lisztet, a friss, illatos petrezselyemzöldet, a póréhagymát valamint a fűszereket keverjük össze. Adjuk hozzá a reszelt sajtot is. Végül keverjük ebbe a masszába a kockára vágott csirkemellfiléket is.
- Vegyünk egy mély őzgerinc formát. Béleljük ki baconszeletekkel, úgy, hogy kissé egymásra érjenek a szeletek és a forma szélén kilógjanak. A csirkés tejfölös, tojásos masszát öntsük bele a formába. Hajtogassuk rá a baconszeleteket.
- Takarjuk le fóliával. Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük 40 percig. Félidőben vegyük le a fóliát. Ha letelt a sütési idő, vegyük ki a sütőből és egy zsípapírral bélelt tepsibe óvatosan borítsuk ki.
- Ezután, - ha sikerült égési sérülések nélkül megúszni a műveletet - pirítsuk, további 10 percig.
Melegen sült burgonyával, hidegen salátával tálaljuk.