Húsvét idejére utazási korlátozások bevezetését tervezi a Szlovák kormány

Koronavírus

MTI

2020.04.06. 07:27

Április 8-tól 13-ig, vagyis a húsvéti ünnepek idejére utazási korlátozásokat akar bevezetni.

Vasárnap is tovább nőtt az új típusú koronavírussal diagnosztizáltak száma Szlovákiában, ahol a húsvét idejére utazási korlátozások bevezetését tervezi a kormány - ez utóbbit Igor Matovic, kormányfő orvosszakértőkkel megvalósított találkozója után jelentette be vasárnap.

Szlovákiában vasárnap újabb 14 személynél diagnosztizálták a Covid-19 betegség kórokozóját, és így 485-re emelkedett a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma vasárnap délig - jelentette be Marek Krajcí, szlovák egészségügyi miniszter.

Az országban az elmúlt héten az újonnan regisztrált fertőzöttek száma megközelítette a napi 30-as átlagot, de a hét második felétől az újonnan diagnosztizáltak száma némileg lassabb ütemben nőtt, pénteken 24, szombaton pedig 21 volt. Vasárnap délig összesen már 15155 vírustesztet végeztek el, ezek közül 14670 bizonyult negatívnak. Jelenleg 171 személyt kezelnek kórházban, közülük hármat intenzív osztályon. A kórnak egyelőre nincs hivatalosan elismert halálos áldozata, eddig nyolc beteg felgyógyulását erősítették meg.

Április 8-tól 13-ig, vagyis a húsvéti ünnepek idejére utazási korlátozásokat akar bevezetni Szlovákiában a kormány, erről hétfői ülésén hoz döntést a kabinet - jelentette be vasárnap Igor Matovic, kormányfő, aki a tervezett intézkedést azzal indokolta, hogy az ünnepek idején szokásos találkozások "tűzgyújtói lehetnek a járvány terjedésének." Az utazási korlátozás nem vonatkozna a munkába járásra, a bevásárlásra, az orvoslátogatásra illetve néhány másik kivételre.

.