Csomagtartóban érkezett a határra egy nő - Párjával nyaralni indultak

MTI

2020.10.13. 13:27

A nő a csomagtartóban érkezett a határra, egy szúnyoghálóval volt letakarva.

A csomagtartóban akarta Letenyénél nyaralásra Horvátországba csempészni barátnőjét egy szlovák férfi, akit embercsempészés miatt jogerősen felfüggesztett börtönre ítélt a Nagykanizsa Járásbíróság.

Az esettel kapcsolatban Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t kedden arról tájékoztatta, hogy egy 35 éves szlovák férfi és ugyancsak szlovák barátnője szeptember 30-án indult el horvátországi nyaralásra szlovákiai otthonából. Mindketten tudták, hogy a nőnek korábban elvesztek a személyes okmányai, azért csak a személyi adatairól szóló rendőrségi igazolással rendelkezett, ami határátlépésre nem jogosít.

A pár autóval Rajkánál lépett Magyarország területére, majd Letenyénél akartak Horvátországba utazni, az útlevél-ellenőrzés során azonban visszafordították őket a nő okmányainak hiánya miatt. Visszafordultak, de a legközelebbi autópálya-lehajtónál megálltak, hogy a nő a csomagtartóban elbújhasson.

A férfi az autóval ismét a letenyei autópálya-átkelőnél próbált Horvátországba jutni, az autó átvizsgálása során azonban az útlevélkezelő felfedezte a csomagtartóban elbújó nőt. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság akkori közlése szerint a nő egy szúnyoghálóval volt letakarva.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség a férfit embercsempészés bűntette miatt bíróság elé állíttatta.

A Zalaegerszegi Törvényszék az MTI megkeresésére kedden azt közölte: a férfit a Nagykanizsai Járásbíróság embercsempészés miatt nyolc hónap, végrehajtásában két évre felfüggesztett börtönre ítélte. A döntést a vádlott és az ügyész is elfogadta.

.