Hirdetés

Így talál ingyen matekleckét az interneten
Ingyenesen használható interaktív matek leckék - Matek Oázis Kft

Így talál ingyen matekleckét az interneten

X

2020.11.10. 14:57

Így talál ingyen matekleckék általános és középiskolásoknak az interneten.

Hirdetés

Előre meghatározott műsorrend szerint ingyenesen használható interaktív matek leckékkel segíti a pedagógusokat, diákokat és szüleiket a Matek Oázis, az egyik legnépszerűbb matek oktatási portál. A szolgáltatás kifejezetten a járványhelyzet miatt kialakult digitális távoktatás támogatására készült, de tantermi interaktív oktatáshoz és otthoni felzárkóztatásra, gyakorlásra is használható.

A MatekOázisTV ingyenes matematika tanulási lehetőséget biztosít az interneten 1. osztálytól 12. osztályig a Matek Oázis interaktív tananyagaival. A szolgáltatás a tavaszi digitális távoktatás tapasztalatai alapján, valamint a 2700 tagú Matek Oázis Tanári Klub pedagógusaival konzultálva lett kialakítva.

A tanárok visszajelzései alapján az egyik legfontosabb szempont a tervezhetőség. Ezért egy hónapra előre meghatározott és nyilvánosan látható műsorrend szerint kerülnek sorra azok a matematika témák, amik a tanterv szerint időszerűek. A készítők legfőbb szándéka, hogy ezzel jó időben érkező, komoly támogatást biztosítsanak a távoktatásban résztvevő általános és középiskolás diákoknak, tanítóknak, tanároknak.

„A Matek Oázis digitális oktatási rendszere a teljes 1-12. osztályos középszintű matematika tananyagot lefedi, ami komoly segítséget jelent a kialakult nehéz helyzetben. Ezért éreztük kötelességünknek már a tavaszi iskolabezárások idején is, hogy jelentős ingyenes felajánlással támogassuk a távoktatást. A nyáron a második hullámra felkészülve készítettük el a jelenlegi felajánlásunkat, a MatekOázisTV-t.” – mondta B. Békési Bea a Matek Oázis alapítója, oktatási vezetője.

A tananyagok a www.matekmindenkinek.hu/matek-oazis-tv internetcímen, regisztráció után ingyenesen használhatók. Hétfőtől-péntekig, reggel 8-tól este 8-ig biztosít tanulási lehetőséget. A 2 óráig tartó délelőtti műsorok másnap, a délutáni sávban megismétlésre kerülnek. Adásszünetben ugyanitt a hét legnépszerűbb Matek Oázis tananyagait használhatják az oktatási platform látogatói.

A Matek Oázis egyedülállóan interaktív anyagai segítik a matek könnyű és játékos elsajátítását. Lépésről lépésre vezetik a gyerekeket, közben interaktív kérdésekkel segítenek fókuszt tartani, sikerélményekkel motiválják és erősítik az önbizalmát. Használható tudást építenek.

A Matek Oázisról

A Matek Oázis hazánk egyik vezető matematika távoktatási platformja. 2007-ben alapította B. Békési Bea matematika-fizika szakos tanár, miután gyakorló pedagógusként felismerte az informatikai eszközök alkalmazásának lehetőségeit a matematika oktatásban. Az indulás óta mintegy kétezer tananyag készült, mellyel több mint 200 ezer diák matematika tanulását segítette. A Matek Oázis honlapja a matekmindenkinek.hu címen érhető el.

.