A Netflix nem fogja jelezni, hogy A Korona csupán fikció

MTI

2020.12.06. 21:57

A sorozat "a végletekig feszíti a művészi szabadság határait".

A Netflix streamingszolgáltató nem fogja jelezni, hogy A Korona című nagy sikerű sorozata csupán fikció - írta a deadline.com filmes portál.

A brit kulturális miniszter egy november végi interjúban azt mondta, hogy a sorozat készítőinek egyértelművé kellene tenniük, hogy a széria
csupán fikció.

"Aggódom, hogy egy nemzedéknyi néző, aki még nem élt az események idején, összetévesztheti a fikciót a valósággal" - mondta Oliver Dowden a Daily Mail című konzervatív tömeglapnak adott interjújában.

A Netflix nem teljesíti a kérést.

"A Koronát drámaként mutatjuk be a kezdetektől, és megbízunk abban, hogy előfizetőink értik, fikcióról van szó, ami nagy mértékben történelmi tényeken alapul. Ezért nem tervezzük és nem látjuk szükségét, hogy külön jelezzük a fikció tényét"

- írták a deadline.com-nak.

Az Egyesült Királyságban nagy sajtóvisszhangja volt a sorozat negyedik évadának, amely Károly herceg és Diana hercegnő viharos kapcsolatának a történetét dolgozza fel

Dickie Arbiter, II. Erzsébet királynő volt sajtótitkára szerint a sorozat "a végletekig feszíti a művészi szabadság határait".

.