Mi legyen szenteste a menü? - Négy nagyon finom, klasszikus vacsorát ajánlunk december 24-re
Szenteste
alonmedia.hu
2021.12.19. 04:37
Mi legyen december 24-én este a menü? - Három nagyon finom, klasszikus ételt ajánlunk szentestére.
Rántott tengeri halfilé
Hozzávalók
személyenként 15-20 dkg tengeri halfilé
A panírozáshoz: liszt, tojás, morzsa
só, bors
citrom
napraforgó olaj
Elkészítés:
A tengeri halfilét olvasszuk ki, facsarjunk rá a citromlevet, tegyük be a hűtőbe.
Készítsük ki, külön-külön tálakba a panírozáshoz a lisztet, tojást és a morzsát. A tojást sózzuk.
Hevítsük fel az olajat.
Panírozás előtt a halszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg lisztben, tojásban, majd a morzsában.
Süssük ki a halszeleteket.
Tálalhatjuk krumplipürével, majonézes krumplisalátával, hasábburgonyával vagy majonézes kukoricával is.
Villámgyors, szaftos mákos guba recept
Villámgyors, szaftos mákos guba recept
Hozzávalók
4 db kifli
4 tojássárgája
6 ek. cukor
1. cs vaníliás cukor
6 dl tej
1-1 citrom és narancs reszelt héja
100 g darált mák + 50 g porcukor
Elkészítés
A kifliket karikázzuk fel.
A tojássárgáját tegyük egy tálba, keverjük hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. Adjuk hozzá a tejet és melegítsük össze. Nem kell felforralni!
A mákot keverjük össze a porcukorral.
Egy nagy hőálló edényt vajazzunk ki, sorakoztassuk bele a kifli karikákat, szórjuk meg a darált mákkal. Locsoljuk meg a tejes keverékkel. Addig rétegezzük, míg az összes hozzávaló el nem fogy.