Mi legyen szenteste a menü? - Négy nagyon finom, klasszikus vacsorát ajánlunk december 24-re

Szenteste

alonmedia.hu

2021.12.19. 04:37

Mi legyen december 24-én este a menü? - Három nagyon finom, klasszikus ételt ajánlunk szentestére.

Rántott tengeri halfilé

Hozzávalók

  • személyenként 15-20 dkg tengeri halfilé
  • A panírozáshoz: liszt, tojás, morzsa
  • só, bors
  • citrom
  • napraforgó olaj

Elkészítés:

  • A tengeri halfilét olvasszuk ki, facsarjunk rá a citromlevet, tegyük be a hűtőbe.
  • Készítsük ki, külön-külön tálakba a panírozáshoz a lisztet, tojást és a morzsát. A tojást sózzuk.
  • Hevítsük fel az olajat.
  • Panírozás előtt a halszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg lisztben, tojásban, majd a morzsában.
  • Süssük ki a halszeleteket.
  • Tálalhatjuk krumplipürével, majonézes krumplisalátával, hasábburgonyával vagy majonézes kukoricával is.
Villámgyors, szaftos mákos guba recept
Villámgyors, szaftos mákos guba recept

Villámgyors, szaftos mákos guba recept

Hozzávalók

  • 4 db kifli
  • 4 tojássárgája
  • 6 ek. cukor
  • 1. cs vaníliás cukor
  • 6 dl tej
  • 1-1 citrom és narancs reszelt héja
  • 100 g darált mák + 50 g porcukor

Elkészítés

  • A kifliket karikázzuk fel.
  • A tojássárgáját tegyük egy tálba, keverjük hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. Adjuk hozzá a tejet és melegítsük össze. Nem kell felforralni!
  • A mákot keverjük össze a porcukorral.
  • Egy nagy hőálló edényt vajazzunk ki, sorakoztassuk bele a kifli karikákat, szórjuk meg a darált mákkal. Locsoljuk meg a tejes keverékkel. Addig rétegezzük, míg az összes hozzávaló el nem fogy.
  • Toljuk a 180 fokos sütőbe és süssük 20 percig.

Vaníliasodóval tálaljuk.

Folytatás a következő oldalon >>>

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.