Bruce Springsteen eladta dalainak katalógusát a Sonynak

MTI

2021.12.20. 12:03

A mintegy 500 millió dolláros üzlettel a Sony tulajdont szerzett a rocklegenda teljes zenei katalógusa.

Bruce Springsteen amerikai rocksztár mintegy 500 millió dollárért (163,3 milliárd forint) eladta dalainak katalógusát a Sony Music zenei kiadónak.

A Billboard szórakoztatóipari szaklap szerdai értesülései szerint a többszörös Grammy-díjas zenész felvételeinek eredeti szalagjait és zenéjének publikációs jogait adta el a Sonynak.

A mintegy 500 millió dolláros üzlettel a Sony tulajdont szerzett a rocklegenda teljes zenei katalógusa - benne Born in the U.S.A. a 15-szörös és a The River ötszörös platinaalbum - fölött.

Springsteen katalógusának eladása a legújabb a nagyjából egy éve kezdődött ügyletek sorában, melyek között David Bowie, Bob Dylan,
Paul Simon, Stevie Nicks, Neil Young és Carole Bayer Sager zenéjének jogai cseréltek gazdát.

A Warner Music szeptemberben vásárolta meg a 2016 januárjában elhunyt Bowie katalógusát, Dylan tavaly decemberben adta el több mint 600 dalt tartalmazó életművét a Universal Music Groupnak, a legtöbb forrás szerint nagyjából 300 millió dollárért.

Egyelőre sem a Sony Columbia Records vállalata, ahol Springsteen felvételei készültek, sem Springsteen csapata nem kommentálta a hírt.

.