Mit süssünk, főzzünk szilveszterre? Szupergyors szilveszteri falatok, amiért mindenki odalesz.
Sajtos kifli és Ropogós pizzás falatok receptje:
Sajtos kiflik
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl (20 százalékos)
- 2 tojássárgája
- 2,5 teáskanál só
- 20 dkg reszelt sajt + 10 dkg sajt a szóráshoz
A tetejére:
Elkészítés:
- A lisztet összekeverjük a sóval, morzsoljuk el a margarinnal.
- Adjuk hozzá a reszelt sajtot, a tejfölt és a tojássárgákat.
- Gyúrjuk össze a tésztát és készítsünk 8 cipót belőle.
- Nyújtsuk a cipókat egyenként kb. 22 cm átmérőjű kör alakúra, amelyeket 8 cikkre vágjunk fel.
- A cikkeket kívülrő befelé sodorjuk fel és formáljunk kifliket belőlük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kifliket. A tetejüket az enyhén felvert tojással kenjük meg és reszelt sajttal szórjuk meg.
- Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 30 perc alatt süssük készre.
- Ebből a mennyiségből 64 darab kis kifli lesz.
Ropogós pizzás falatok
Ropogós pizzás falatok
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 15 dkg reszelt sajt
- pizzakrém
- 1 db tojás
- sütőpapír
Készülhet pizzakrémmel és sonkával, sajttal. Továbbá megsüthetjük sajtkrémmel sonkával és sajttal is. Tetszőleges mivel töltjük meg.
Elkészítés:
- Szobahőmérsékleten olvasszuk fel a leveles tésztát.
- Nyújtsuk kb. 2 mm vastagságúra. Kenjük meg pizza krémmel.
- Tegyük rá a reszelt sajtot.
- Ezután óvatosan tekerjük fel a tésztát. Éles késsel vágjunk 1,5-2 cm vastag szeleteket.
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A csigákat rendezzük el egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Kenjük meg tojással. Ha maradt a reszelt sajtból tehetünk rá, ha nem, az sem baj.
- A forró, előmelegített sütőben süssük készre.