Zsiráfbébi született a bécsi állatkertben

Compress

2022.02.04. 14:57

Zsiráflánnyal gyarapodott a bécsi Schönbrunni Állatkert.

Zsiráflánnyal gyarapodott a bécsi Schönbrunni Állatkert. Bár a szülés komplikációk nélkül zajlott, a zsiráfmama még nem tudja maradéktalanul ellátni az újszülöttet, ezért pasztörizált tehéntejjel etetik a zsiráfbébit. Egy szakemberekből álló csapat folyamatosan figyelemmel kíséri  az újszülött fejlődését.

Ahogy az emberek világában, úgy a zsiráfoknál is előfordul, hogy nehezebben indul be a szoptatás, vagy az újdonsült anyuka nem tud azonnal bensőséges kapcsolatot kialakítani a csemetéjével. Így történt ez Fleur, a bécsi állatkert recés zsiráfjának esetében is. Bár sokat segít neki tapasztaltabb zsiráftársa, Carla, a csorda még nincs túl a kezdeti nehézségeken, a zsiráfborjútovábbra is tejpótlásra szorul.

A gondozók egy Bécshez közeli birtokról szerzik be azt a speciális pasztörizált tehéntejet, amely összetételében a legközelebb áll a zsiráftejhez. Közben egy szakavatott csapat felügyeli a kisállat súlygyarapodását és fejlődését. A 170centiméterrel született kis zsiráflányt mostanra már sikerült 50 kilóra felhízlalni. Bár az újszülött állapota továbbra is instabil, máregyre többször indul felfedező útra a kifutóban. Hogy a zsiráfbébi fejlődését ne zavarja meg semmi, átmenetileg elzárták a csordáta látogatók kíváncsi szemei elől.

.