Így használjuk fel a maradék húsvéti sonkát - 4 nagyszerű recept

Húsvéti receptek

alonmedia.hu

2022.04.18. 18:57

Íme, néhány ötlet miként használjuk fel a maradék sonkát.

Ha a maradék sonkát se pizzára, se főzelékhez nem szeretnénk felhasználni, akkor jöhet a B, vagy a C-terv; mint például a sonkás tészta, vagy a Pasta Carbonara, most kivételesen nem baconből; de akár a sonkás-hagymás muffin vagy most akár egy kis zöldséggel megbolondított tészta is versenybe szállhat.

Sonkás tészta

Hozzávalók

  • 40 dkg száraztészta (személyenként 10 dkg száraz tészta)
  • ​40 dkg füstölt-főtt sonka
  • 1 nagy pohár tejföl
  • őrölt bors
  • őrölt szerecsendió
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 ek. olaj

Elkészítés:

  • A tésztát bő vízben főzzük ki.
  • A sonkát vágjuk apró darabokra, a sajtos reszeljük le.
  • Vegyünk egy hőálló üvegtálat, kicsit kenjük ki olajjal.
  • Tegyünk egy réteg kifőtt tésztát az edény aljára, majd arra egy réteg darabolt sonkát és sajtot, majd arra a tejfölt.
  • Mindaddig rétegezzük, míg elfogynak a hozzávalók.
  • Sütőben süssük össze, kb. 20 perc alatt.
  • Pihentetés után tálaljuk.

Pasta Carbonara

pasta carbonára
Pasta Carbonara, maradék sonkából

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg spagetti tészta, személyenként 10 dkg
  • 25 dkg sonka
  • 4 dl főzőtejszín
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg parmezánsajt
  • Só, bors
  • 2 tojássárgája

Elkészítés:

  • Tegyük fel a tésztának a főzővizet és főzzük ki a spagettitésztát.
  • Pici olajon pirítsunk meg a felaprított sonkát.
  • Keverjük össze a 2 tojássárgáját, a tejszínt, a borsot, a sót (ha szükséges) és a zúzott fokhagymát.
  • Ha kifőtt a tészta, tegyük egy tálba. Öntsük le a tejszínes keverékkel, majd tegyük rá a pirított sonkát.
  • Legvégén szórjuk meg parmezánnal.

 Íme, néhány ötlet miként használjuk fel a maradék sonkát.

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.