Szeptembertől Alfa néven folytatja az Aegon biztosító és pénztár

MTI

2022.06.15. 14:02

A névváltás miatt a társaság csaknem másfél millió ügyfelének semmilyen teendője nincs, szerződéseik azonos feltételekkel továbbra is érvényesek.

Miután idén márciusban lezárult a magyar Aegon vállalatok akvizíciója, az új tulajdonosokkal kötött megállapodás alapján szeptembertől Alfa néven folytatja tevékenységét a cég érdekeltségéhez tartozó biztosító és nyugdíjpénztár - közölte az Aegon Magyarország Zrt. szerdán.

Tájékoztattak arról is, hogy az Aegon befektetési alapkezelője VIG Befektetési Alapkezelő néven tevékenykedik a továbbiakban.  

Kiemelték, a névváltás miatt a társaság csaknem másfél millió ügyfelének semmilyen teendője nincs, szerződéseik azonos feltételekkel továbbra is érvényesek.

Az Aegon NV. holland multinacionális vállalat 2020-ban döntött egyes kelet- és közép európai - többek között a magyarországi - érdekeltségei eladásáról az osztrák székhelyű VIG csoportnak.

A csoport az Union Biztosító révén ismert szereplő a magyar piacon; a csoportban a magyar állam kisebbségi tulajdonrésszel rendelkezik.

Az új tulajdonos multibrand stratégiát követ, azaz a két érdekeltsége külön üzleti szereplőként folytatja munkáját.

Az új márkanevet piacfelmérés alapján választották ki, a név utal a vállalat történelmi hagyományaira és jelenlegi piaci pozíciójára - írták a közleményben.

.