Gyorsasági kamion Eb - Kiss Norbert tovább növelte előnyét az összetettben

MTI

2022.09.03. 19:29

A csehországi hétvége vasárnap újabb időmérő edzéssel, majd további két futammal folytatódik.

Az első futamon rajt-cél győzelmet aratott, a másodikon pedig negyedik lett a címvédő és háromszoros Európa-bajnok Kiss Norbert, a Révész Racing versenyzője a gyorsasági kamion Eb-nek a csehországi Mostban zajló fordulója első, szombati napján.

A 37 éves pilóta a kontinensbajnoki sorozat hivatalos honlapja szerint így már 54 pontos különbséggel áll az élen az összetettben, megelőzve a hatszoros Eb-győztes német Jochen Hahnt.

Kiss a szombati időmérőn fél másodperces előnnyel szerezte meg az első rajtkockát Hahn elől, ráadásul 2:01.116 perces idejével megdöntötte a cseh pályán 2009 óta érvényben lévő kamionos körrekordot.

A kora délutáni első futamot piros zászlóval félbe kellett szakítani egy ütközés miatt, de Kiss az elsőhöz hasonlóan a második startot is kiválóan kapta el, hamar elnyúlt a mezőnytől, s végül majdnem négy másodperces előnnyel diadalmaskodott Hahn, valamint a harmadikként célba érő Sascha Lenz előtt.

A késő délutáni második versenyen Kissnek a fordított rajtrács szabálya miatt a nyolcadik pozícióból kellett indulnia, innen egészen a negyedik helyig küzdötte fel magát.

A csehországi hétvége vasárnap újabb időmérő edzéssel, majd további két futammal folytatódik.

.