Betiltottak több kínai technológiai eszközt Amerikában

MTI

2022.11.26. 18:20

A kínai Huawei Technologies és ZTE új eszközeiről van szó.

Az amerikai hírközlési hatóság megtiltotta több kínai telekommunikációs vállalat új eszközeinek engedélyezését nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva.

A Szövetségi Kommunikációs Bizottság (US Federal Communication Commission) pénteken jelentette be, hogy elfogadta az intézkedés végső szabályait, amelyek nyomán a kínai Huawei Technologies és ZTE új eszközeinek engedélyezését megtiltják, emellett behozatali és értékesítési tilalmat vezetnek be több más kínai telekommunikációs vállalat eszközeire.

A hírközlési hatóság elnöke, Jessica Rosenworcel közölte, hogy "az új szabályok fontos részét képezik azoknak a lépéseknek, amelyek védelmet nyújtanak az amerikai embereknek a nemzetbiztonsági fenyegetésekkel szemben, ide értve a távközlést is".

A hírközlési hatóság (FCC) elnöke a múlt hónapban terjesztette szabályozási javaslatát a testület másik három tagja elé, akik egyhangúlag hagyták jóvá.

Huawei Technologies az alábbiakban reagált a hírre:

“Az USA-ban most bejelentett szankciók nem jelentenek újdonságot a Huaweire nézve – a vállalat szinte összes eszközére vonatkozóan ezek 2019 óta vannak érvényben  –, ezek további vállalatokra vonatkoznak. Mivel évek óta semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a Huawei bármilyen biztonsági fenyegetést jelentene az Egyesült Államoknak, a Huawei-jel szembeni vádaskodások egyértelműen geopolitikai indíttatásúak. A vállalat a világ több mint 170 országában és régiójában van jelen, és mindenhol a nemzetközi és helyi jogszabályokat szigorúan betartva végzi tevékenységét. „

.