Mi legyen december 24-én, szenteste a menü? - Gyors és ízletes vacsoraötletek, amelyeket a család szeretni fog

Szenteste

alon.hu

2022.12.20. 18:57

Rántott tengeri halfilé

rántott hal
Rántott tengeri halfilé

Hozzávalók

  • személyenként 15-20 dkg tengeri halfilé
  • A panírozáshoz: liszt, tojás, morzsa
  • só, bors
  • citrom
  • napraforgó olaj

Elkészítés:

  • A tengeri halfilét olvasszuk ki, facsarjunk rá a citromlevet, tegyük be a hűtőbe.
  • Készítsük ki, külön-külön tálakba a panírozáshoz a lisztet, tojást és a morzsát. A tojást sózzuk.
  • Hevítsük fel az olajat.
  • Panírozás előtt a halszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg lisztben, tojásban, majd a morzsában.
  • Süssük ki a halszeleteket.
  • Tálalhatjuk krumplipürével, majonézes krumplisalátával, hasábburgonyával vagy majonézes kukoricával is.

 

Gyors, ízletes köretek

Mindkét halhoz nagyon egyszerű, gyors és finom köret a majonézes kukorica és a burgonyapüré is.

 

Majonézes kukorica

Hozzávalók

  • 1 cs. fagyasztott kukorica
  • fél flakon majonéz
  • 1 pohár tejföl
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kk. só
  • 1 póréhagyma v. metélőhagyma vagy lilahagyma (ízlés szerint)

Elkészítés

  • A kukoricát tegyük sós forrásban lévő vízbe. Főzzük 5-6 percig. Már a főzővízébe tehetünk hagymakockákat is.
  • Szűrjük le, majd hűtsük le.
  • Egy edényben keverjük ki a majonézt, adjuk hozzá a tejfölt, ha szükséges szózzuk.
  • Vágjuk össze a hagymát és a petrezselymet.
  • Keverjük hozzá a majonézhez.
  • Végül a kihűlt, lecsöpögtetett kukoricát is keverjük bele.
  • Petrezselyemmel tálaljuk.
  • Ha szükséges még főtt rizst is készíthetünk hozzá.

 

Burgonyapüré

Hozzávalók:

  • 0,5 kg burgonya
  • 1 dl tej
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

  • A burgonyát hámozzuk meg és vágjuk egyforma darabokra
  • Tegyük fel sós vízben főni. Addig főzzük, amíg jó puha lesz a krumpli.
  • A vizet öntsük le róla, szűrjük le. A burgonyát törjük össze és még a gőzölgő burgonyára tegyük rá az olvasztott vajat. Keverjük össze.
  • Öntsük hozzá a tejet is. Amennyiben szükséges sózzuk.
  • Melegen tálaljuk.

Az utolsó menü 1-2 nappal korábban korábban elkészíthető. Sőt, annál finomabb lesz.

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.