Több kategóriában nyertek magyar filmek az olaszországi vígjáték fesztiválon

MTI

2022.12.20. 21:00

Tiszeker Dániel rendezése a tavalyi év legnézettebb magyar filmje volt.

Lakos Nóra romantikus komédiája, a Hab a fődíjat, a főszereplő Kerekes Vica a legjobb színésznő díját, míg Tiszeker Dániel a Nagykarácsonyért a legjobb rendező díját nyerte el a dél-olaszországi Acerrában megrendezett Festival della Commedia-n.

Vasárnap hirdették ki a Festival della Commedia - Pulcinella Filmfesztivál nyerteseit Dél-Olaszországban - közölte a Nemzeti Filmintézet hétfőn az MTI-vel.

Lakos Nóra Kerekes Vica főszereplésével készített Hab című filmje egy szenvedélyes és elszánt cukrászlány története, aki mindenre hajlandó, hogy megmentse vállalkozását és visszaszerezze élete szerelmét. A film egy klasszikus vígjátéki alapokra helyezett romantikus komédia, sok zenével, humorral és különleges látványvilággal. Lakos Nóra filmje korábban Firenze, London és Párizs filmfesztiváljain nyert díjakat és jelenleg elérhető a Filmintézet videómegosztó felületén, a Filmión is.

A karácsonyi vígjáték, a Nagykarácsony főszerepét Ötvös András alakítja, partnerei között van Zsigmond Emőke, Pokorny Lia, Scherer Péter, Szabó Kimmel Tamás, Rujder Vivien, Csuja Imre, Szerednyey Béla és Mészáros Máté is.     

Tiszeker Dániel rendezése a tavalyi év legnézettebb magyar filmje volt a mozikban a jegybevétel alapján, és azóta elérhető a Filmio kínálatában - áll a közleményben.

.