A legszigorúbb böjti napok jönnek. Húsmentes recept nagypéntekre >>>
Rakott karfiol
Rakott karfiol
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 1 tasak gyorsbulgur vagy gyorsrizs
- 4 dl tejföl
- 25 dkg sajt
- 2-3 dkg vaj
- 3 ek. morzsa
- tojás 2-3 db
- só, bors
- A karfiol és a bulgur/rizs főzővízébe ételízesítő és só
Elkészítés
- A karfiolt főzzük meg, a tasakos bulgurt/ ill. rizst szintén.
- Egy hőálló tálat vajjal kenjünk ki, szórjuk bele morzsát.
- Ha félig megpuhult a karfiol, (ne essenek szét a rózsák!) szűrjük le
- A tojásokat verjük fel, a sajtot reszeljük le.
- A tejfölt keverjük össze a tojással és reszelt sajttal és fűszerezzük sóval, borssal.
- Egy hőálló tálba tegyük bele a karfiolt a hézagokba a rizst.
- Öntsük rá a tejfölös-tojásos-sajtos szószt.
- Kicsit rázogassuk össze, hogy mindenhová kerüljön a szószból.
- 30-40 perc alatt süssük készre.
- A tetejére még mehet egy kis reszelt sajt.