Nemzetek Ligája - Itt a holland-horvát labdarúgó-mérkőzés eredménye

Labdarúgás

MTI

2023.06.15. 00:27

Nemzetek Ligája - Csütörtökön Spanyolország-Olaszország játszik.

Elsőként a legutóbbi világbajnokságon bronzérmes horvát válogatott jutott a labdarúgó Nemzetek Ligája fináléjába, miután szerdán a négyes döntő első elődöntőjében hosszabbítás után 4-2-re legyőzte a házigazda holland csapatot.

A hollandok az első félidő 34. percében egy tetszetős akció végén Donyell Malen pontos befejezése után kerültek előnybe, de a horvátok tíz perccel a szünet után egyenlítettek: a Luka Modric által kiharcolt büntetőt Andrej Kramaric értékesítette. A horvátok a 73. percben fordítottak Mario Pasalic találatával, és úgy tűnt, megőrzik előnyüket, a jelzett hatperces hosszabbítás utolsó másodperceiben azonban egy kapu előtti kavarodás után a csereként pályára lépő Noa Lang egyenlített.

A rendkívül eseménydús rotterdami találkozó végül nem torkollott 11-es párbajba: a ráadás 8. percében Bruno Petkovic 20 méterről kilőtte a jobb alsót, majd a 116. percben Modric büntetőből állította be a végeredményt.

A másik elődöntőben csütörtökön az Európa-bajnok olasz és a spanyol válogatott találkozik egymással.

Nemzetek Ligája, négyes döntő, elődöntő:
Hollandia-Horvátország 2-4 (1-0, 2-2, 2-3)

gól: Malen (34.), Lang (90+6.), illetve Kramaric (55., 11-esből), Pasalic (73.), Petkovic (98.), Modric (116., 11-esből)

csütörtökön játsszák:
elődöntő: Spanyolország-Olaszország, Enschede 20.45

.