Sztrájk miatt fennakadások lesznek az olasz repülőtereken

MTI

2023.06.03. 00:27

A légiforgalmi irányítók és a földi kiszolgálók is sztrájkolnak Olaszországban.

Olaszországban országos sztrájkot jelentettek be a légiforgalmi irányítók és a földi kiszolgálók június 4-én, vasárnapra, a munkabeszüntetés miatt komoly fennakadásokra lehet számítani, amely a repülőterekre való utazást, a check-in folyamatát és a biztonsági ellenőrzést is érintheti - hívta fel a figyelmet a Wizz Air légitársaság pénteken az MTI-nek küldött közleményében.

A Wizz Air azt tanácsolja utasainak, hogy ennek megfelelően tervezzenek, és hagyjanak elegendő időt az olaszországi repülőterek  megközelítésére, valamint a szükséges procedúrák elvégzésére a check-in pultnál, a biztonsági ellenőrzésnél és a beszállókapunál.

Javasolják továbbá, hogy a repülőtérre való kiutazás előtt az utasok ellenőrizzék járatuk státuszát a Wizz Air weboldalán, vagy mobilapplikációjában. Aki a repülőjegyét utazási irodán, vagy külső közvetítőn keresztül vásárolta, az forduljon közvetlenül oda, hogy időben informálódhasson járata státuszáról.

A közleményben hangsúlyozták, hogy bár a sztrájkokra nincs ráhatásunk, a Wizz Air mindent megtesz a fennakadások minimalizálása érdekében.

.