Cementtel töltötték meg a lyukakat egy golfpályán klímaaktivisták

MTI

2023.07.03. 22:11

Vízpazarlás ellen tiltakoztak.

Tíz spanyolországi golfpálya lyukait tömték be a vízpazarlás ellen tiltakozó klímaaktivisták a hétvégén - írta a The Guardian online kiadása hétfőn.

Az Extinction Rebellion elnevezésű klímavédő csoport vasárnap éjszaka Barcelona, Madrid, Valencia, valamint Navarra és Ibiza golfpályáin töltötte meg a lyukakat cementtel vagy ültettek a lyukakba növényeket. Az akcióról videót tettek közzé az interneten.

Mint közleményükben fogalmaztak: megengedhetetlen, hogy ez az elitista szabadidős tevékenység folytatódjon.

"Spanyolország kiszárad, a vidék milliós veszteségeket szenved a vízhiány miatt, s mindezt egy olyan szórakozás miatt, amelyet a lakosság alig 0,6 százaléka űz"

- hangsúlyozták. Hozzátették, hogy a gazdagok "alapvető erőforrásokat felemésztő szórakozása olyan luxus, amelyet nem engedhetünk meg magunknak".

 "Spanyolországban naponta 437 golfpályát öntöznek" - emelte ki a klímavédelmi csoport. A golfpályák több vizet fogyasztanak, mint Madrid és Barcelona lakossága együttvéve.

Spanyolországban az idei volt a legmelegebb és legszárazabb tavasz, mióta a rendszeres meteorológiai mérések elkezdődtek. Június elején az ország 60 százalékában riadókészültség volt érvényben az aszály és a rekordmagas, 44 Celsius-fokos meleggel járó hőhullám miatt.

.